LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 13 / 29 maart

29 mrt, 2020

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Lichtvoetig III van Stichting TaalPodium Emmen (Hans Franse)

Een persoonlijke top drie uit de 100 van De Gedichtenwedstrijd

Recensie van de bundel Reis naar de eilanden van Pieter Sierdsma (Maurice Broere)

Interview met Jens Meijen, Poëzie in het licht van de apocalyps (Jan Loogman)

 

In de tweede Poëzie Kort van 2020 recensies van de bloemlezing Kus of ik zoen (Ernst Jan Peters), de bundels Opvouwbaar bos van Helma Snelooper (Janine Jongsma) en Schoon van Willem Thies (Ernst Jan Peters) en Waar tijd al niet goed voor is van Ton van 't Hof (Janine Jongsma)

Gedichten Harmen Malderik

Dagboek van een redacteur (9)column van Eric van Loo

Deze week op de site van Meander

"een leven zonder poëzie is geen leven", uit het interview met secretaris Wouter van Heiningen, donderdag online!

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

We willen u - net als vorige week - wijzen op alle poëtische initiatieven en uitingen in deze moeilijke tijd.  Zoals het Poëziecentrum het noemt: "Woorden geven in vreemde tijden".
Naast het Coronagedicht is dat de Eijldersversie van het virus - de nog te realiseren bundel staat op de agenda voor zondag 19 juli of 16 augustus, Poetry International wijst op vindingrijkheid en biedt haar online collectie aan en de bibliotheken stellen "Als je niet naar buiten kan, haal je de wereld toch binnen?"
Uitgevers laten hun auteurs quarantaine liveshows presenteren, diverse schrijvers kruipen achter de webcam en lezen voor en literaire platforms en dichtersgroepen brengen een digitale versie van de uit- en afgestelde optredens.
Wij hopen dat u genoeg heeft aan onze dagelijkse bijdrage - in en van alle tijden -!

Heeft u echter gebrek aan beeld of geluid hierbij, kijk dan eens naar de volgende 'vertalingen':
Een prachtig samengaan van Toon Tellegen (teksten) en Corrie van Binsbergen (composities) op een cd luisterboek met de titel Ik wou, van Stichting Brokken.
Een schitterende voordracht van Delphine Lecompte, haar teksten samen met de muziek, instrumenten, computerprogrammering, sampling en arrangementen van Tom America op een muziekcd met titel Wonden en Brutaliteit, ook van Stichting Brokken.

Naast de kanalen van VPRO PoëziePoetry InternationalPoetry Reading is er het kleinschalige van De Haarlemse Dichtlijn, de Dode Dichters Almanak of het persoonlijke van een vertaling van Anna Achmatova, een herinnering aan Herman de Coninck en het kleurrijk samengaan van kunst van Aat Veldhoen en tekst en voordracht van Alja Spaan.

En dan is er natuurlijk nog de radio, bijvoorbeeld op NPO 1, op NPO 4. Daar is morgenavond, 30 maart om 22.30 uur, bij Opium Radio ook de uitslag te horen van de Grote Poëzieprijs.

 

Meander op andere plaatsen

het meandert voort...., Volkskrant 20 maart jl. (ingestuurd door Els van Dinteren)

Heeft u ook een voorbeeld, fragment, foto, citaat waarin Meander terugkomt? Stuur het ons toe!

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten