LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 5 / 13 januari 2019

11 apr, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Grappen, wijn, volgehouden mensenhaat epoëzie. 14 nieuwe sonnetten. van Marc van Oostendorp, Raymond Noë (red.)
(Eric van Loo)

Gedichten van Jelle Jan Klinkert

Recensie van de bundel Niet alles is orewoet & waarheid van Leen Pil (John Romain van de Maele)

Interview met Machiel Pomp, 'Op naar een lichtvoetige bundel!' (Inge Boulonois)

Recensie van de bundel Mijn oma is kwijt... van Peter Theunynck (poëzie) en Lies Van Gasse (illustraties)
(Laura Demelza Bosma)

Gedichten van Marcel Ozymantra

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Rectificatie

De recensie van Het vrije vers (samenstelling), Lichtvoetig II in Poëzie Kort 2019 / 1 was van Hans Franse en niet van Hans Puper.


Nieuwsflitsen

Met de regels “Nooit dat gevoel van ouder worden. Steeds zorgen dat je bij blijft. Jeugdige verlangens blijven je trouw.” riep Eijlders dichters op een gedicht te schrijven ter gelegenheid van 20 jaar dichtmiddagen in Café Eijlders, Amsterdam. Op zondag 20 januari 2019 vieren zij dit bijzondere jubileum o.a. met de uitgave van die speciale dichtbundel met als thema de Eeuwige Jeugd.

De Poëziebus gaat in 2019 natuurlijk ook weer rijden. Tijdens de poezieweek zijn er diverse presentaties, masterclasses, werksessies en andere activiteiten.
De Stichting heeft als doelstelling het stimuleren van de ontwikkeling van de podiumpoëzie in het Nederlandse taalgebied en komt voort uit de enthousiaste oproep die de Nederlandse cultureel ondernemer Irene Siekman en de Vlaamse dichter Sven de Swerts in 2014 deden op Facebook.

Ook de Haarlemse Dichtlijn presenteert zich met verve in de poëzieweek. Zij presenteert o.a. de bundel Open de Koepel waaruit Meander een voorpublicatie deed, roept ook op tot dichterlijke bijdrages aan het thema vrijheid en heeft de inschrijving voor hun jaarlijks festival geopend. Dit meestal zonovergoten poëziefeest vindt op Hemelvaartsdag 30 mei plaats.

Feest der Poëzie heeft een prachtig programma in de poëzieweek – en niet alleen dan - waarvoor zij u van harte uitnodigt.

Van alle andere dichterlijke activiteiten noemen we er nog één:
Dichterspodium Beeldend gesproken, zaterdag 19 januari 14.30-16.30 uur in de
Hannie Dankbaarpassage 23, Amsterdam. Graag vooraf aanmelden.


Oproep

Op 31 januari a.s. begint de Poëzieweek met thema Vrijheid. Er zijn veel lezers bezig met dit thema, ze gaven enthousiast gehoor aan onze oproep van vorige week. U kunt tot uiterlijk 22 januari uw Vrijheidsgedicht insturen.
In de week van 31 januari tot en met 6 februari 2019 zullen we een selectie hieruit plaatsen.

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten