LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Georges Van Damme

8 sep, 2012

Georges Van Damme (Lokeren, 1955) werkt al meer dan 30 jaar in het onderwijs. Hij begon ooit als leraar en is inmiddels werkzaam als coördinerend directeur van een scholengemeenschap. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met amateurtheater en het schrijven van poëzie. Ook is hij medestichter van de Marnixring Lokeren (een stichting die tot doel heeft de Nederlandse taal en cultuur te bevorderen) en van MarniX-FactoR, een tweejaarlijkse wedstrijd die jonge Vlaamse voordrachtkunstenaars en muziektalenten een podium wil bieden. Inspiratie vindt hij in mensen, hun doen en laten en hun ergenissen. Hij houdt van de zegbaarheid van gedichten, leest ze graag luidop voor en leert ze van buiten om ze zich op die manier eigen te maken. Tot zijn grote voorbeelden rekent hij onder meer de Vlaamse dichter Leonard Nolens.

     Andere berichten

Wie zit er achter het podium (2)?

Wie zit er achter het podium (2)?

door Monique Wilmer-Leegwater   Simon Mulder (1986) woont in Amsterdam, studeerde vergelijkend-historische taalwetenschap te Leiden...

Interview Emiel Bootsma

Emiel Bootsma: winnaar van de Gezienus Omvlee Trofee! door Inge Boulonois   Dichter en voordrachtskunstenaar Emiel Bootsma (Deventer,...

Interview Pieter Sierdsma

  ‘De vraag of poëzie elitair is of wordt zou ik bevestigend willen beantwoorden.’ door Alja Spaan   foto © Arther van de Rose...