LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Niels Blomberg

5 dec, 2012

Niels Blomberg (1958) is sinds 2006 de eerste officiële waterdichter van het waterschap Zuiderzeeland, dat de dijken en vaarten van Flevoland beheert. Belangrijke gebeurtenissen van het waterschap luistert hij op met een speciaal watergedicht. De gedichten die hij tijdens de eerste vier jaar in deze functie schreef, zijn gebundeld onder de titel ‘Meer Waterdicht’. Zijn gedicht ‘Plaats Delict’ behoorde bij de honderd beste gedichten uit de Turing Nationale gedichtenwedstrijd 2012 en verscheen in ‘De Toverhazelaar’.
Hij maakt deel uit van de vereniging Aldichter, een groep Almeerse dichters die elke maand bij elkaar komen om poëzie van zichzelf en anderen te bespreken en die regelmatig literaire evenementen organiseren. Niels Blomberg heeft mede daardoor zijn voorkeur zien verschuiven van gebonden gedichten naar de vrije vorm. ‘Het geeft je een vrijheid die je moet leren waarderen. Ineens ben je zelf de maat der dingen. Dat heb ik een wonderlijk gevoel gevonden.’ (http://waterdichter.blogspot.com )

     Andere berichten

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.