LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Marco Martens

7 apr, 2013

Marco MartensMarco Martens (1982) groeide op in Maarheeze, bloeide op in Eindhoven, woont sinds kort in Rotterdam en is vorig jaar afgestudeerd aan de Lerarenopleiding Nederlands. Hij publiceerde poëzie in de DichtSlamRap bundels 2009, 2010, 2011, in Krakatau.nl en Brabant Cultureel. Ook publiceerde hij een verhalenbundel getiteld Rubberboot ( 2012) en enkele essays en columns. Hij is veelvuldig te zien geweest in optredens met het rapcollectief Macronizm waaronder in zalen als Melkweg, 013, De Effenaar. Tevens was hij te zien met de voorstelling Lucy (Macronizm, Dennis Gaens & Smoove Business) op diverse festivals waaronder Geen Daden Maar Woorden en Lowlands 2012. Hij treedt ook op met een improvisatiecollectief met de naam Ober, er zit een rap in mijn soep. Samen met Tobi van Sambeeck verzorgt hij teksten en communicatie-advies voor Studio Ergh. Als freelance docent werkt hij voor de Herman Brood Academie, 4XM Hiphopworkshops en ArtEZ Creative Writing Om hem te karakteriseren citeren we uit een nummer van hem: ‘Ik lees en ik luister om aan de realiteit te ontsnappen, maar schrijf om de realiteit te omvatten.’ Nog een citaat dat hem typeert : ‘We all have different reasons for forgetting to breathe.’ (Andrea Gibson) Zie verder: – marcomartens.com

     Andere berichten

Interview Ruth van Rossum

‘Eenzaamheid is een vorm van ontmenselijking’ door Sander de Vaan   Dichter Ruth van Rossum werd geboren in Japan en woont nu in Den...

Interview Robin Block

Interview Robin Block

'het helen van oude wonden' door Gerard Scharn   Robin Block (Heemskerk, 8 februari 1980) is een duizendpoot. Hij groeide op in...

Interview Rita Van Hauwermeiren

'Vormgeven aan wat niet meer vast te pakken is' door Cora de Vos   Rita Van Hauwermeiren (Aalst, 1957) debuteerde in 2022 met de...