LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 16 / 31 maart 2019

11 apr, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Probeert u het later nog eens van Josse Kok (Berry Vos)

Gedichten van Hans Van Miegelbeek

Recensie van de bundel De stem die baart van Ali Şerik (Herbert Mouwen)

Interview met Moya De Feyter, 'In alles in de wereld is iets aanwezig dat vernietigt' (Sacha Landkroon)

Recensie van de bundel Antithesen van Elvis Peeters (Peter J.R. Vermaat)

Gedichten van Méland Langeveld

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

Nieuwsflitsen

Remko Koplamp won de eerste prijs bij de Willem Wilmink Dichtwedstrijd. Binnenkort een interview met hem in Meander.

De uitreiking van de tweejaarlijkse J.C. Bloem-poëzieprijs zal plaatsvinden op 7 april 2019 in Villa Rams Woerthe in Steenwijk.  De genomineerden zijn:
Daniël Vis – Insect Redux (Prometheus)
Charlotte van den Broeck – Nachtroer (Arbeiderspers)
Jonathan Griffioen – Gedichten met een Mazda 626 (Lebowski)

 

Ter ere van zijn 75ste geboortedag lanceert het Literatuurmuseum een online tentoonstelling over Gerrit Komrij (Winterswijk, 30 maart 1944 – Amsterdam, 5 juli 2012). Aan de hand van Komrijs literaire nalatenschap worden de vele onverwachte kanten getoond van de dichter, romanschrijver, criticus, polemist, columnist, toneelschrijver, vertaler, uitgever, tijdschriftredacteur en poëziebloemlezer.

 

Online schrijversacademie Editio viert op 6 april het eerste lustrum van het Debutantenbal, met een ode aan diversiteit en mastercolleges van topauteurs. Zo komen de populaire Nederlandse schrijvers Thomas Verbogt en Marieke Lucas Rijneveld naar Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam voor een boeiend mastercollege. Het tweetal legt uit hoe je over gevoelige onderwerpen schrijft als ‘anders zijn’ en ‘je anders voelen’.
Het Debutantenbal biedt een podium aan nieuw talent!  Het thema van de avond is ‘verhalen verbinden’. Aan het eind van de avond worden de Debutantenprijzen uitgereikt aan de winnaars van de Debutantenschrijfwedstrijd. In de vakjury zitten: Thomas Verbogt (juryvoorzitter| fictie ), Auke Kok (non-fictie), Carmien Michels (poetry), Kasper Kapteijn (toneel). Dit jaar waren er ruim 400 inzendingen van schrijvers!

De onlinewoordenboeken van Van Dale worden iedere maand geüpdatet. In maart 2019 werden er maar liefst 339 nieuwe trefwoorden toegevoegd aan de Nederlandse woordenboeken Dikke Van Dale en Professioneel Nederlands en zijn ook de Grote woordenboeken Engels, Frans en Zweeds vernieuwd.

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten