LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 17 / 7 april 2019

11 apr, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de biografie In de man zit nog een jongen. Willem Wilmink van Elsbeth Etty (Ernst Jan Peters)

Een herinnering aan Rob de Vos

Recensie van de bundel Verborgen tuinen van Anneke Brassinga (Johan Reijmerink)

Interview met Ali Şerik, 'Dichters zijn getuigen van hun tijd' (Marten Janse)

Recensie van de bundel Entree naar de hemel van Niels Landstra (Hans Franse)

Gedichten van Marijke Hooghwinkel

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

De Rob-de-Vos Prijs

De Meander Dichtersprijs is ter ere van de vorig jaar overleden geestelijke vader van Meander, Rob de Vos, omgedoopt tot de Rob-de-Vos Prijs voor poëzie. Op deze manier willen we zijn werk levend houden en houden we de traditie van de dichtwedstrijd in ere.
Er wordt gewerkt met een thema in de vorm van een zin uit een gedicht van een bekende dichter. Iedere deelnemer mag één gedicht inzenden. Er zijn geen voorrondes maar wel een deskundige jury die anoniem de gedichten beoordeelt.
Startdatum is 15 april, sluitingsdatum 15 oktober. Houd de site in de gaten!

 

Nieuwe medewerkers

Van harte welkom Kamiel Choi (recensies).

Nieuwsflits

Jonathan Griffioen (1987) heeft met zijn bundel Gedichten met een mazda 626 de J.C. Bloem-poëzieprijs gewonnen! Deze landelijke prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan de tweede bundel van een veelbelovende jonge dichter, en is daarmee een aanmoediging voor de continuïteit van het dichterlijk talent.
Uit het juryrapport: "Gedichten met een mazda 626 is een heel persoonlijke bundel met een grote spankracht. Onvergelijkbaar. Intrigrerend, indringend, prikkelend, aangrijpend, geestig, bezwerend, ritualistisch. (...) In [zijn bundel] geeft Griffioen een stem aan twee 'minderheden' die in zijn protagonist samenkomen: degenen met een pdd-nos-stoornis (een vorm van - zeer - licht autisme) en de 'lageropgeleiden' - 'ik rol door het donker met mijn cv mijn arm cv het hapert als de straatverlichting'. Griffioen zelf heeft, als dichter, een unieke, eigen stem."
De prijsuitreiking is vandaag.

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten