LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 14 / 17 maart 2019

11 apr, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Glas tussen ons van Toon Tellegen (Laura Demelza Bosma)

Gedichten van Rogier de Jong

In de derde Poëzie Kort van 2019 recensies van de bundels Gedichte Gedachten van Jan Terlouw (Eric van Loo), Hongerklop van Eric de Rooij (Lennert Ras), De eeuwige jeugd. Bundel ter gelegenheid van 20 jaar dichtmiddagen. Eijlders Dichters, Paul Lokkerbol (sam.)
(Hans Puper)

Interview met Truus Roeygens, 'het verlangen loopt zelden gelijk met de herinnering' (Alja Spaan)

Recensie van de bundel Dagen. Band 1, Deel 3, Dagen van Van Putten van Kees Engelhart (Hans Puper)

De klassieker 229 

Een bespreking van Een magistrale stralende zon van Johnny van Doorn (Ernst Jan Peters).  U krijgt deze klassieker van ons apart toegestuurd in de Klassieker Nieuwsbrief.

 

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflitsen

De Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs 2019 is toegekend aan Mieke van Zonneveld voor haar bundel Leger. De prijs wordt ieder jaar uitgereikt (afwisselend voor poëzie en proza) aan een schrijver van wie in de voorgaande jaren de eerste of eerste twee publicaties zijn verschenen. Aan de prijs is een bedrag van € 7.500 verbonden. Binnenkort een interview met haar in Meander.

Willem Wilmink Dichtwedstrijd: Voor de 23e keer organiseert Bibliotheek Almelo de jaarlijkse dichtwedstrijd naar aanleiding van een gegeven regel door een gastdichter. Dichter Theo Danes werd door de vorige gastdichter Peter Knipmeijer uitgenodigd om de regel voor 2019 te bedenken, dat werd: Ik wist niet wat me nog te wachten stond.
Op zondag 24 maart vindt de prijsuitreiking plaats. De tien hoogst gewaardeerde gedichten zullen worden bekroond met een oorkonde en een juryrapport. De hoofdprijswinnaar krijgt bovendien een beeld.
In 2018 werd onze medewerker Eric van Loo winnaar.

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten