LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 13 / 10 maart 2019

11 apr, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Groots en meeslepend. Een keuze uit de gedichten van H. Marsman (Eric van Loo)

5 gedichten uit onze top 10 van de Turing 100

Recensie van de bundel Tussentij van Geert Viaene (Hans Franse)

Uit de serie 'gesprekken met Meandermedewerkers' het negende deel, Ernst Jan Peters, "om dichterbij de poëzie te komen" (Alja Spaan)

Recensie van de bundel Fantoommerrie van Marieke Lucas Rijneveld (Johan Reijmerink)

5 gedichten uit onze top 10 van de Turing 100

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Rectificatie nieuwsbrief 12

De Herman de Coninckprijs is voor de beste dichtbundel van het afgelopen jaar, niet voor het beste poëziedebuut.

 

Nieuwsflitsen

Het thema van de 84ste Boekenweek, die van 23 tot en met 31 maart plaatsvindt, is De moeder de vrouw. Twee identiteiten, zijn zij onlosmakelijk met elkaar verbonden?
In een open brief bekritiseerden honderden auteurs het feit dat twee mannen het Boekenweek­geschenk en -essay mochten schrijven.

Op 6 februari jl. maakte de jury de shortlist van De Grote Poëzieprijs 2019 bekend. Niet vijf maar zes bundels (zie Nieuwsbrief 10) werden door de jury genomineerd. Vanaf 28 maart a.s. reizen de dichters door Nederland en Vlaanderen om voor te dragen uit hun genomineerde werk. De winnaar van De Grote Poëzieprijs 2019 wordt op 16 juni a.s. bekend gemaakt tijdens het slot van het 50e Poetry International Festival.

Van alle andere dichterlijke activiteiten noemen we nog:
Eijlders doet een oproep aan alle dichtende levensgenieters om goddelijke gedichten te komen voordragen op zondag 17 maart 2019 vanaf 15.00 uur als antwoord op de vraag ‘Is dit goddelijk of niet?’
Als bijzondere gast is uitgenodigd dichter Mieke van Zonneveld.

Reuring presenteert 23 maart weer een spraakmakende aflevering van haar maandelijks literair programma in Grand Café Koekenbier te Alkmaar. Dit keer met de dichters Geert ZomerKoos Hagen, Denise Kamp en Gerda Blees.

 

Bericht van de penningmeester 

Dertig vrijwilligers maken samen Meandermagazine. Zij doen dat uit liefde voor de poëzie en dus om niet. Dat is maar goed ook, want als zij hun uren zouden rekenen, zou het onbetaalbaar worden.

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. De website moet bijvoorbeeld gehost worden en heeft technisch onderhoud nodig. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Gelukkig vinden veel lezers de donatieknop op onze homepage.

Veel donateurs sturen ons een bericht bij hun donatie. Dat waarderen wij zeer. We hebben meer dan 6000 lezers, en het is altijd heel plezierig om iets van hen te horen.

Wilt u ons steunen? Klik op de donatieknop op onze site en vul uw gegevens in. Het wijst zich vanzelf en onze dank is groot.

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten