LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 8 / 3 februari 2019

11 apr, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Abri van Liesbeth Lagemaat (Johan Reijmerink)

Gedichten van Bart Verstraete

In de tweede Poëzie Kort van 2019 recensies van de bundels Een bloesem van glas van Look J. Boden (Hans Puper), Met jou van Mirjam Al & Merik van der Torren (Lennert Ras), Blauw is tweekleurig van Vicky Francken (Hans Puper), Poëzie in de Koepel van de Haarlemse Dichtlijn (Hans Puper)

In de serie 'gesprekken met Meandermedewerkers' het zevende gesprek, met Yolandi de Beer, "Taal is mijn huis" (Alja Spaan)

Recensie van de bundel Houvastvergankelijkheidsleer van Jan Baeke (Peter J.R. Vermaat)

Gedichten van Job Degenaar, Levity Peters, Koen Vlerick en Annewies van Ess rond het thema van de Poëzieweek 2019, Vrijheid

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

Op 6 februari, ter afsluiting van deze Poëzieweek, zal in een feestelijk programma in de Rode Hoed de jury van de Turing Gedichtenwedstrijd, onder leiding van Dichter des Vaderlands, voorzitter Tsead Bruinja, reflecteren op de inzendingen van dit jaar. Teruggekeken wordt op de afgelopen tien edities van de Turing Gedichtenwedstrijd, er zijn voordrachten en presentaties van dichters op video of live. Daarnaast is het podium voor twee andere prijzen in de poëzie: de Awater Poëzieprijs 2018 wordt uitgereikt aan Radna Fabias (tevens jurylid van de Turing) en de genomineerden voor De Grote Poëzieprijs (de opvolger van de VSB Poëzieprijs) worden bekendgemaakt.

Om 23.00 uur start op het podium de live radio-uitzending van Met het Oog op Morgen. Samen met zo’n 300.000 trouwe radioluisteraars hoort u net voor middernacht wie er naar huis gaat met de Turing hoofdprijs van maar liefst € 10.000. In aanloop naar deze gebeurtenis kunt u elke avond rond middernacht luisteren naar de keuze van de presentatoren van Met het Oog op Morgen.
Wilt u uw eigen keuze alvast bepalen: de top 100 staat op de Turingsite.

 

Uw gedicht in Meander?

Wij bieden misschien niet zoveel (tijdelijke) roem als de Turing maar wilt u aandacht voor uw gedichten, dan kunt u ons een kleine selectie van uw (liefst ongepubliceerd) werk aanbieden via ons redactieadres. Dat kan heel eenvoudig in een Word-bestand en als bijlage of rechtstreeks in uw mail. We zullen uw kopij zorgvuldig beoordelen.

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten