LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 9 / 10 februari 2019

11 apr, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Drinken doet een beetje zeer van Jan Boerstoel (Inge Boulonois)

Gedichten van Chantal Sap, Inge Boulonois, Bernard Lichtaard en Cora de Vos rond het thema van de Poëzieweek 2019, Vrijheid

Recensie van de bundel Dit radeloze landschap van Steven Dusoleil (Herbert Mouwen)

Uit de serie 'gesprekken met Meandermedewerkers' het achtste deel, Herbert Mouwen, "de vrijheid van het schrijven is voor mij een groot goed" (Alja Spaan)

Recensie van de bundel Het geluid van denken van Karel Wasch (Maurice Broere)

Gedichten van Jan Van Gompel

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

Wij feliciteren de Turing winnaars: Meity Völke, Truus B.A. Roeygens en Willemijn Kranendonk die gekozen werden uit de top 100. Binnenkort meer aandacht voor de prijsuitreiking, de winnende (en andere) gedichten en hun makers.

Poëzie moet je lezen. Of er naar luisteren. Maar over poëzie lezen kan ook heel inspirerend zijn. Op zijn blog Zichtbaar alleen schrijft Wouter van Heiningen al jaren over poëzie. Wat maakt iets goede poëzie? Hoe schrijf je poëzie? Waar vind je informatie over poëzie? Maar ook over poëzie als Olympische sport, Poëzie in de openbare ruimte, Poëzie in verschillende vormen en gedichten in thema's. Op de Meander site zal Wouter van Heiningen met enige regelmaat zijn licht laten schijnen over poëzie in al haar verschijningsvormen.

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten