LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Gedichten van Nico Pot

24 feb, 2013

Nuci PotNico Pot (1928 ) werd na een ambulante loopbaan in het reiswezen en de publiciteit  verantwoordelijk voor de huisstijl en de kunstcollectie van AEGON. Daarnaast was en is hij multidisciplinair kunstenaar, beeldhouwer en dichter. Hij debuteerde in 1957 in Podium. Zijn poëtisch werk vindt zijn oorsprong in dezelfde fascinatie die zijn beelden zo tactiel en kenmerkend maakt.
Mijn ruimtelijk werk ontstaat vanuit een zintuiglijke benadering.  De vorm is voor mij primair, de inhoud is daarvan een afgeleide. Bij de vormtaal betrek ik ook de huid van de materialen waarmee ik werk. Ik ben gefascineerd door de inwerking van de elementen op hout, steen en ijzer; de aloude bouwstoffen die de mens gebruikt om zich te handhaven of om te kunnen functioneren. Slijtage, erosie, roestvorming zijn processen die de materie een afleesbaar verleden geven. Boeiend is dat totale vergankelijkheid in de natuur niet bestaat; er zijn altijd restvormen of transformaties.’

 

     Andere berichten

Interview Ko van Geemert

'Poëzie en muziek bieden me troost' door Alja Spaan   Jacob Herman (Ko) van Geemert (17 juli 1950) groeide op in de Amsterdamse...

Interview Hans Franse

'Het moeilijkste is het verwoorden, het gevecht om het woord.' - door Wouter van Heiningen   Johannes (Hans) Marinus Antonius Franse...

Interview Christine Van den Hove

'Schrijven is de zin die ik aan mijn leven geef.' - door Alja Spaan - Het is nooit te laat om met iets nieuws te beginnen, is het motto...