LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Gedichten van Nico Pot

24 feb, 2013

Nuci PotNico Pot (1928 ) werd na een ambulante loopbaan in het reiswezen en de publiciteit  verantwoordelijk voor de huisstijl en de kunstcollectie van AEGON. Daarnaast was en is hij multidisciplinair kunstenaar, beeldhouwer en dichter. Hij debuteerde in 1957 in Podium. Zijn poëtisch werk vindt zijn oorsprong in dezelfde fascinatie die zijn beelden zo tactiel en kenmerkend maakt.
Mijn ruimtelijk werk ontstaat vanuit een zintuiglijke benadering.  De vorm is voor mij primair, de inhoud is daarvan een afgeleide. Bij de vormtaal betrek ik ook de huid van de materialen waarmee ik werk. Ik ben gefascineerd door de inwerking van de elementen op hout, steen en ijzer; de aloude bouwstoffen die de mens gebruikt om zich te handhaven of om te kunnen functioneren. Slijtage, erosie, roestvorming zijn processen die de materie een afleesbaar verleden geven. Boeiend is dat totale vergankelijkheid in de natuur niet bestaat; er zijn altijd restvormen of transformaties.’

 

     Andere berichten

Interview Ann Van Dessel

Interview Ann Van Dessel

'Ik moét schrijven.' door Alja Spaan - Ann Van Dessel (1961) uit Mortsel is dichter en schrijfcoach. In 2012 verscheen haar...

Interview Hester van Beers

'Woorden kunnen een brug slaan tussen mensen en zorgen dat ze zich gezien voelen.' door Monique Wilmer-Leegwater   Hester van Beers...

Interview Jan van der Vegt

JAN VAN DER VEGT, UW VIJFDE-ZONDAGSCOLUMNIST door Jan van der Vegt - EGO                                            ALTER Een tweegesprek...