Gedichten van Nico Pot

Nuci PotNico Pot (1928 ) werd na een ambulante loopbaan in het reiswezen en de publiciteit  verantwoordelijk voor de huisstijl en de kunstcollectie van AEGON. Daarnaast was en is hij multidisciplinair kunstenaar, beeldhouwer en dichter. Hij debuteerde in 1957 in Podium. Zijn poëtisch werk vindt zijn oorsprong in dezelfde fascinatie die zijn beelden zo tactiel en kenmerkend maakt.
Mijn ruimtelijk werk ontstaat vanuit een zintuiglijke benadering.  De vorm is voor mij primair, de inhoud is daarvan een afgeleide. Bij de vormtaal betrek ik ook de huid van de materialen waarmee ik werk. Ik ben gefascineerd door de inwerking van de elementen op hout, steen en ijzer; de aloude bouwstoffen die de mens gebruikt om zich te handhaven of om te kunnen functioneren. Slijtage, erosie, roestvorming zijn processen die de materie een afleesbaar verleden geven. Boeiend is dat totale vergankelijkheid in de natuur niet bestaat; er zijn altijd restvormen of transformaties.’

 

Geplaatst in Interviews en getagd met .