LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Drie gedichten van Martin Aart de Jong

28 apr, 2013

Martin Aart de JongMartin Aart de Jong (Hellevoetsluis,1966) studeerde Engelse taal- en letterkunde in Leiden. Hij is dichter en bestuurslid van het Leids Dichtersgilde, waar hij als mede-organisator bij een breed scala aan literaire activiteiten betrokken is. Gedichten publiceerde hij eerder in Krakatau, Pomgedichten en in diverse verzamelbundels. Hij treedt regelmatig op met een multi-mediaal gezelschap onder de naam NV De Nieuwe Wanhoop en het muzikaal ondersteund dichterscollectief Hongerlief, maar ook als dichter draagt hij graag voor op verschillende slamfestivals en literaire podia. In 2011 haalde zijn gedicht ‘Ali Baba en de veertig rovers’ de top twintig van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Afgelopen jaar volgde eveneens een top twintig notering voor zijn inzending ‘Status Quo’. In het dagelijks leven verricht hij verschillende werkzaamheden in de zorgsector en in de biologische detailhandel ‘om de wereld nog beter te maken’ en om zijn schrijfmateriaal te bekostigen. Het credo van deze dichter is: ‘Om te overleven moet je ademhalen, eten en drinken. Om te leven heb je poëzie nodig.’

     Andere berichten

Interview Emma Crebolder

‘Mijn inspiratie vind ik in de oorsprong, het begin van alle dingen’ door Cora de Vos   Emma Crebolder (Sint Jansteen, 1942) heeft...

Wie zit er achter het podium (2)?

Wie zit er achter het podium (2)?

door Monique Wilmer-Leegwater   Simon Mulder (1986) woont in Amsterdam, studeerde vergelijkend-historische taalwetenschap te Leiden...

Interview Emiel Bootsma

Emiel Bootsma: winnaar van de Gezienus Omvlee Trofee! door Inge Boulonois   Dichter en voordrachtskunstenaar Emiel Bootsma (Deventer,...