LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Drie gedichten van Martin Aart de Jong

28 apr, 2013

Martin Aart de JongMartin Aart de Jong (Hellevoetsluis,1966) studeerde Engelse taal- en letterkunde in Leiden. Hij is dichter en bestuurslid van het Leids Dichtersgilde, waar hij als mede-organisator bij een breed scala aan literaire activiteiten betrokken is. Gedichten publiceerde hij eerder in Krakatau, Pomgedichten en in diverse verzamelbundels. Hij treedt regelmatig op met een multi-mediaal gezelschap onder de naam NV De Nieuwe Wanhoop en het muzikaal ondersteund dichterscollectief Hongerlief, maar ook als dichter draagt hij graag voor op verschillende slamfestivals en literaire podia. In 2011 haalde zijn gedicht ‘Ali Baba en de veertig rovers’ de top twintig van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. Afgelopen jaar volgde eveneens een top twintig notering voor zijn inzending ‘Status Quo’. In het dagelijks leven verricht hij verschillende werkzaamheden in de zorgsector en in de biologische detailhandel ‘om de wereld nog beter te maken’ en om zijn schrijfmateriaal te bekostigen. Het credo van deze dichter is: ‘Om te overleven moet je ademhalen, eten en drinken. Om te leven heb je poëzie nodig.’

     Andere berichten

Interview Adriana Ivanova

Interview Adriana Ivanova

  ‘Ik denk dat poëzie overal om ons heen is. Dat het leven, de dood en poëzie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn’ door Mirthe...

Interview Ann Van Dessel

Interview Ann Van Dessel

'Ik moét schrijven.' door Alja Spaan - Ann Van Dessel (1961) uit Mortsel is dichter en schrijfcoach. In 2012 verscheen haar...

Interview Hester van Beers

'Woorden kunnen een brug slaan tussen mensen en zorgen dat ze zich gezien voelen.' door Monique Wilmer-Leegwater   Hester van Beers...