LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Joop Leibbrand overleden

Op 19 september overleed onverwacht Joop Leibbrand. Joop was sinds 2000 medewerker van Meander.
Hij organiseerde de poëzierubriek van Meander: legde contact met uitgevers, verdeelde de bundels onder de recensenten, redigeerde de teksten en zette ze online. Maar de meeste recensies schreef hij zelf, in de loop der jaren meer dan 400. Omdat hij alle ontvangen bundels eerst las -ook als ze door een ander werden besproken- zullen er weinig mensen in Nederland zijn die zo’n brede kennis hebben gehad van de Nederlandse poëzie in de afgelopen jaren. Hij besteedde dagelijks enkele uren aan de recensierubriek.
Daarnaast was Joop de man achter de Meander Klassiekers, besprekingen van opmerkelijke gedichten. Tussen 2001 en nu verschenen 195 afleveringen.
De laatste jaren was Joop ook eindredacteur van alle teksten -zoals interviews- die in Meander verschijnen.
Voor hij werd gepensioneerd was Joop leraar Nederlands. In zijn lessen besteedde hij altijd veel aandacht aan poëzie. Hij schreef zelf ook gedichten en was een aantal jaar stadsdichter van zijn woonplaats Den Helder.
Joop Leibbrand werd 72 jaar. Bij Meander zullen we hem erg missen. Dat gemis moet nog groter zijn voor zijn vrouw, kinderen en verdere familie. We wensen hen veel sterkte.

     Andere berichten

Antoinette Sisto overleden

Op 3 juli overleed Antoinette Sisto. Zij was sinds 2007 medewerker van Meander.Antoinette interviewde voor Meander dichters, waaronder een...

Wim Brands

Op 4 april overleed Wim Brands. Hij was vooral bekend als presentator van het televisieprogramma Boeken, maar was ook dichter.Brands werd...