LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

De jury in de eindronde

In de eindronde van de Meander Dichtersprijs 2017 waren er 73 juryleden. Elk koos uit de twaalf finalisten degene die zij als beste beschouwden. Daarnaast kozen zij de op een na beste. En zo mogelijk gaven ze een motivatie bij hun eerste keuze.

De jury was samengesteld uit:

  • medewerkers van Meander
  • enkele oud-medewerkers van Meander
  • de recensenten van Meander
  • de juryleden uit de voorronden
  • de deelnemers die in de voorronden op de derde plaats eindigden
  • anderen van wie we een oordeel op prijs stelden

 

De juryleden waren: Wilma van de Akker, Annette Akkerman, Ofran Badakhshani, Geert Jan Beeckman, Jana Beranová, Sannemaj Betten, Fleur Bodt, Estelle Boelsma, Laura Demelza Bosma, Inge Boulonois, Tijs van Bragt, Yvonne Broekmans, Daan Bronkhorst, Michelle Brouwer, Peter W.J. Brouwer, Tsjead Bruinja, Jan de Bruyn, Maarten Buser, Els Driessen, Dinie Sophie Fintelman, Vicky Francken, Hans Franse, Aly Freije, Jan van der Geer, Edith de Gilde, Elbert Gonggrijp, Max Greyson, Jonathan Griffioen, Maarten Gulden, Hava Güveli, Gijs ter Haar, Milla van der Have, Wouter van Heiningen, Laurens Hoevenaren, Ton van ‘t Hof, Merlijn Huntjens, Martine Iedema, Jeannine Janssens, Wout Joling, Arjan Keene, Rinske Kegel, Emily Kocken, Gerard Kool, Anke Labrie, Jordi Lammers, Sascha Landkroon, Eric van Loo, Sylvie Marie, Sander Meij, Simon Mulder, Tijl Nuyts, Pieter Olde Rikkert, Jeanet van Omme, Levity Peters, Maarten Praamstra, Hans Puper, Johan Reijmerink, Paul Roelofsen, Ivan Sacharov, Alja Spaan, Rik Sprenkels, Richard Steegmans, Elly Stolwijk, Ingrid Strobbe, Frans Terken, David Troch, Sander de Vaan, Herlinda Vekemans, Leonie Veraar, Anneke Wasscher, Joyce Willemse, Dorien de Wit en Elly Woltjes.

     Andere berichten