LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 24 / 26 mei

26 mei, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel De mensheid / Wereldwee / De laatste / Wachten van August Stramm (Paul Roelofsen)

Gedichten van Jan De Bruyn

Recensie van de bundel 10 voor 10. Tien Extaze-dichters van de jaren tien, Cor Gout, Kees Ruys (samenstelling en redactie)
(Hans Puper)

Interview met Mieke van Zonneveld, "een bijzondere vorm van intimiteit" (Hans Franse)

Recensie van de bundel lief slecht ding van Frank Keizer (Kamiel Choi)

Gedichten van Wim van Strien

 

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflitsen

Bij het overlijdensbericht van dichter Karel ten Haaf vorige week ontbrak de link naar de recensie van de bundel Nilfisk.

De Dichterskring Alkmaar bestaat 35 jaar, een uniek gebeuren dat gevierd wordt met een tentoonstelling van leden die ook als beeldend kunstenaar werkzaam zijn. De expositie is ingericht in de TROG op Landgoed Willibrordus Heiloo en is te bezoeken van donderdag 30 mei t/m zondag 25 augustus.
De expositie verwijst naar de start van de Dichterskring met Poëzie in woord en beeld in cultureel centrum de Vest in 1984.

In de Prinsentuin struikel je deze zomer weer over de dichters. Kom in het gras liggen van de mooiste tuin van Groningen en geniet van de voordrachten van onder andere Anne Vegter, Hans Tentije, Edward van de Vendel, Iduna Paalman, Rosa Schogt, akim a.j. willems, Obe Alkema en Roelof ten Napel. 12, 13 en 14 juli hoor je gedichten waar je wat aan hebt, waar je op moet kauwen en waar je om kan lachen.

De Poëziebus is een tour, in een klassieke rode bus, voor podiumdichters waar maar liefst 20 podiumdichters uit Nederland en België  in meerijden. Dit jaar rijdt de bus van 5 tot en met 11 augustus 2019 door Nederland en Vlaanderen. Onderweg treden de podiumdichters voor en verzorgen zij workshops. De bus stopt in verschillende steden op de route die binnenkort wordt bekend gemaakt.

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten