LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

De eindronde van de Meander Dichtersprijs 2017

Rond 20 mei weten we wie de Meander Dichtersprijs 2017 heeft gewonnen.
Na edities in 2008, 2009 en 2010 met als winnaars Vicky Francken, Ellen Deckwitz en Frouke Arns werd het tijd voor een nieuwe wedstrijd. Die begon afgelopen najaar.

Van oktober tot en met februari waren er zes ronden, waarin ruim 400 deelnemers samen bijna 600 gedichten instuurden. Elke ronde koos een jury van zes personen twee winnaars, de deelnemers die in die ronde het beste gedicht inleverden. Die twaalf winnaars maken nu kans op de prijs.

Het zijn (van links naar rechts en van boven naar beneden): Astrid Arns, Stefan Heulot, Kate Schlingemann, Marjon Zomer, Hester van Beers, Onno-Sven Tromp, Nafiss Nia, Peter Vermaat, Merel van Slobbe, Maria van Oorsouw, Martin Wijtgaard en Wim Vanderleene.

Zij schreven in april nog eens twee gedichten. Samen met hun winnende gedicht uit de voorronde doet elk dus mee met drie gedichten.
Vanaf eind april bekijkt een jury de gedichten van de kanshebbers en kiest aan de hand hiervan de winnaar. Voor die jury zijn alle juryleden uit de voorronden en alle Meandermedewerkers en recensenten uitgenodigd. Daarnaast oud-Meandermedewerkers en nog een aantal mensen van wie we denken dat ook hun oordeel zou moeten meetellen.

     Andere berichten

Tweede plaats voor Hester van Beers

Hester van Beers (1995) is op de tweede plaats geëindigd bij de Meander Dichtersprijs 2017. Elf van de 73 juryleden in de eindronde vonden...