LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 20 / 28 april

28 apr, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Windtoon van Jan Kleefstra (Eric van Loo)

Gedichten van Marc Tiefenthal

Recensie van de bundel Steeds op reis en altijd thuis. De 100 beste gedichten uit de Turing Gedichtenwedstrijd 2018 (Lennert Ras)

De dingen delen mij uit, de 3e column over 'kunnen we dichten leren?'  (Jan Loogman)

Recensie van de bundel 26 woorden voor schoonheid van Nafiss Nia (Levity Peters)

Gedichten van Luc C. Martens

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

Vanaf volgende week publiceren we op de zondag zo nu en dan een column!

Nieuwsflits

Carl Norac wordt de nieuwe ambassadeur van de Belgische poëzie, over de taalgrenzen van het land heen. Vanaf 30 januari 2020 begint het ambt van Norac. Hij zal gedurende twee jaar gedichten schrijven geïnspireerd door heel het land, zijn geschiedenis en de actualiteit. Zijn missie: Belgische poëzie bekender maken doorheen het hele land.
De Bergenaar heeft 20 jaar in Frankrijk gewoond en verhuist dit jaar terug naar België, in de buurt van Oostende.
Vanaf 23 april is Norac de officiële ambassadeur onder Els Moors, en hij zal tot het einde van haar termijn meewerken aan enkele van haar projecten. Moors zal haar opvolger nog tot 2021 steunen van Nederlandstalige kant.

Carl Norac treedt in de voetsporen van Charles Ducal (2014-2015), Laurence Vielle (2016-2017) en Els Moors (2018-2019). Hij schreef meer dan 80 poëziebundels voor kinderen, vertaald in 47 talen. Verschillende van zijn werken, zoals 'Les mots doux', boekten wereldwijd succes.

Kopij

Denkt u 'dat kan ik ook' of 'dat wil ik ook' of 'dat bedoel ik nu precies ook zo' als u op Meander de gedichten leest? Schrijft u zelf? Bent u een geoefend dichter of begint u net? Bent u allang gedebuteerd maar heeft u een nieuwe vorm gevonden? Zoekt u een lezer?

Meander is een prachtig afzetgebied, veel gretige lezers, met oog voor de onbekende of vergeten dichter maar ook de huidige dichter in het kleine of grote vers; woorden verbinden ons.

Als u in Meander wilt staan, stuur dan uw - niet eerder of elders gepubliceerd- werk naar onze redactie, graag in een Word-bestand als bijlage of rechtstreeks in de mail). Wij lezen elke inzending zorgvuldig. We gaan niet in discussie over ons oordeel.

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten