LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 33 / 25 augustus

25 aug, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Ik ga het donker maken in de bossen van van Tsead Bruinja (Eric van Loo)

In de serie 'favorieten van Meandermedewerkers' de drie lievelingsgedichten van Levity Peters

Recensie van de bundel Pincetbeweging van Sander Meij (Hans Franse)

Interview met Rosa Schogt, "eindelijk vond ik de vorm die paste bij wat ik wil zeggen"

In de achtste Poëzie Kort van 2019 recensies van de bundels Regels voor Europa van Hanneke van Eijken, Daniël Vis (samenstellers) (Eric van Loo), De straat is van ons van Hanz Mirck en Jeroen Taalman (Ernst Jan Peters) en Een huis van glas van Viviane Burssens (Lennert Ras)

In de serie 'favorieten van Meandermedewerkers' de drie lievelingsgedichten van Peter Vermaat

 

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

 

Nieuwsflits

Op zondag 1 september tussen 13.00 uur en 18.00 uur het gratis toegankelijke poëziefestival Poëzie Lagogo op de Weissenbruchlaan 149 in Rotterdam (op het gras naast Mendoza).
Dichters die tijdens het festival komen voordragen zijn Ingmar Heytze, Jana Beranová (oud-stadsdichter van Rotterdam), Elfie Tromp, Demi Baltus en Dean Bowen (stadsdichter van Rotterdam) maar ook Von Solo, Lisa Heinsohn Huala, Ramona Maramis, Jeroen Sloof en Piet Janssen. Er is muziek en er zijn poëzieworkshops voor kinderen! Organisatie Edwin de Voigt.

Met bijna zeventig deelnemende landen is het tweedaagse Embassy Festival groter dan ooit. Nergens anders ter wereld komen zoveel ambassades tegelijkertijd samen om cultuur te presenteren en te vieren. Het gratis festival ontvouwt zich op vrijdag 6 en zaterdag 7 september op het Lange Voorhout in Den Haag.

Stichting Perdu is een van de drie gelukkigen die van de regeling ‘Digitale literatuur’ gebruik mogen maken. De bijdrage van het Nederlands Letterenfonds gaat naar het project De Verloren Tijd, een maandelijkse literaire podcastserie die zich richt op het poëtisch experiment en ruimte biedt aan teksten die niet geschikt zijn voor papier maar wel voor audio.

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten