LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 41 / 13 oktober

13 okt, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Kerven van Ânne de Jong (Christina Vanderhaeghe)

Gedichten Jan J.B. Kuipers

Recensie van de bundel Wat je moet doen als je over een nijlpaard struikelt van Edward van de Vendel (Ernst Jan Peters

Interview met Meliza de Vries, “Poëzie geeft mij ruimte om in een ander tempo een mening te vormen tussen alle snelle vormen van een reactie geven.” (Alja Spaan)

Recensie van de bundel Dansen te ontspringen van Rosa Schogt (Kamiel Choi)

Gedichten van Frans Terken

Dagboek van een redacteur (4)column van Eric van Loo

 

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

 

Nieuwsflits

Wat zijn mijn mooiste herinneringen? Een vraag waar gedichten op kunnen antwoorden. Dichters kennende hebben zij immers op alles een antwoord.
U hoort het op een dichtmiddag in Eijlders, Korte Leidsedwarsstraat 47, zondag 20 oktober vanaf 15:00 uur. Gastdichter is Fausto van Brinkhorst. De presentatie is voor het grootste deel in handen van Frans Terken.
Op zondag 27 oktober a.s. gaat Eijlders weer op Pad, dit keer naar een oase in dit drukke land: het Kunstcentrum in Assen. Geef je op wanneer je interesse hebt om mee te gaan.

Zaterdag 26 oktober presenteert Stichting Spleen bij Reuring haar nieuwste bundel ‘Herinnering aan Holland’, een ode aan de bekende dichter Hendrik Marsman die dit gedicht voor het eerst publiceerde in 1936. Aan de bundel werken tal van bekende en onbekende dichters mee waarvan er een aantal naar Alkmaar komen.
Stichting Spleen is bekend van haar bloemlezingen met hedendaagse dichters in de serie ‘Gedichten voor bijna niets’ (een serie die beoogt goeds te bieden voor weinig). Geestelijk vader is dichter en poëziepromotor Kees Godefrooij.

Poetry International zoekt per direct twee nieuwe bestuursleden met een letterenprofiel of met een focus op jongerencultuur. Gezien de huidige samenstelling van het bestuur, worden nadrukkelijk vrouwen en mensen met een bi-culturele achtergrond uitgenodigd te reageren.

Bent u bekend met de poëziefilmpjes die de VPRO op YouTube deelt? Een voorbeeld: Dichter H.C. ten Berge draagt voor op de Nacht van de Poëzie 2019 op 28 september jl. in Tivoli Vredenburg, Utrecht.

 

Meander op andere plaatsen

Op de IJsselkade, foto Hans Puper

Een nieuwe rubriek: Heeft u ook een voorbeeld, fragment, foto, citaat waarin Meander terugkomt? Stuur het ons toe!

 

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten