LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 48 / 1 december

1 dec, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel tijd van de aarde van Galina Rymboe (Kamiel Choi)

Meanderen, gedichten van Bernard Lichtaard en Els van Dinteren

Recensie van de bundel Verzamelde gedichten van Menno Wigman (Johan Reijmerink)

In de serie 'gesprekken met Meandermedewerkers' het negentiende gesprek, met Lennert Ras, "Een deadline helpt mij altijd goed" (Alja Spaan)

Recensie van de bundel Minder aardig van Kamiel Choi (Peter J.R. Vermaat)

Gedichten van Toon Dekeukeleire

Een klap op je bek, column van Jan Loogman

 

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

Op de shortlist voor de Piter Jellesprijs oa het poëzieproject Poetic Potatoes. De Piter Jellespriis voor de Letteren wordt één keer in de vier jaren uitgereikt en kan beschikbaar worden gesteld voor alle facetten en genres van en activiteiten op het gebied van de letteren in de Friese en Nederlandse taal.

Hoofdredacteur Cor Gout kondigde bij de presentatie van het nieuwe nummer van Extaze aan dat hij ermee ophoudt. Extaze is het enige literaire tijdschrift buiten Amsterdam dat nog subsidie krijgt en waarin andere schrijvers publiceren dan de geijkte namen. Gout is na negen jaar hoofdredacteurschap en als organisator van literaire avonden er wel toe om zich meer te richten op zijn eigen werk.
Binnenkort wordt via de nieuwsbrief van Extaze meer duidelijk over de toekomst van het blad.

De toekomst is nu! Dat is het motto van de Poëzieweek 2020. Het Poëziegeschenk is deze keer niet van één dichter maar van tien. Met de bloemlezing nu maken poëzieliefhebbers en nieuwe lezers kennis met het werk van tien jonge Vlaamse en Nederlandse dichters. De populaire Boek een Dichter-actie maakt het mogelijk een dichter te boeken met flinke korting.

De Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) heeft vanaf dit weekend weer een hoogleraar moderne Nederlandse Letterkunde, nadat de opleiding Neerlandistiek eerder dit jaar werd opgeheven.
De nieuwe positie, de zogeheten Multatuli-leerstoel, zal bekleed worden door dr. Jacqueline Bel, universitair hoofddocent moderne Nederlandse letterkunde.

Nieuwe medewerkers

We verwelkomen als nieuwe recensenten schrijver, kunstenaar Inge Bak en docent Nederlands, recensent literatuur Hettie Marzak.

 

Meander op andere plaatsen

Onze grootste fan lag in de Zuiderhaven in Harlingen (ingestuurd door Hans Puper)

Heeft u ook een voorbeeld, fragment, foto, citaat waarin Meander terugkomt?
Stuur het ons toe!

 

 

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten