LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 1 / 5 januari

5 jan, 2020

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Vormen van gekte van Judith Herzberg (Eric van Loo)

Recensie van de bundel Vrolijke Verwoesting van Delphine Lecompte (Janine Jongsma)

Interview met Palescue, “Vroeger las ik alleen dode dichters. Inmiddels vind ik levende ook wel leuk.” (Alja Spaan)

Recensie van de bundel Dichter van dienst van F. Starik (Ernst Jan Peters)

"Neem een grote stap, en land", nieuwjaarsgedichten

Op de dansvloer, column van Jan Loogman

 

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

We hebben noodgedwongen afscheid genomen van VPRO Boeken. Hier een aantal reacties van kijkers.

Voor wie aan voorspellingen doet....

De HAARLEMSE DICHTLIJN opende de inschrijving voor het Hemelvaart Festival 2020 op 2 januari. De inschrijving blijft open tot een maximum van 100 deelnemers is bereikt. Het thema is: de Januskop.

POETRY MUSICA, het vertrouwde muziek- en poëziepodium van Catelijne Beijst in Het Einde van de Wereld, Javakade 61 - ligplaats quo vadis -, Amsterdam, gaat ook in 2020 door. Op woensdagavond 8 januari om 20.30 uur (eten vooraf vanaf 18.00 uur) optreden van 3 trio's Patrick Bakkenes & de Kantelaars, Motortoaster en Diede de Jong. Vrij entree.

OBA PODIUM – Op zaterdagmiddag 18 januari 2020 vindt het uitgestelde decemberpodium plaats van de Openbare Bibliotheek Amsterdam-C in de Forumzaal op de 6e etage van de vestiging aan het Oosterdok, aanvang 14:00u. Presentatie en interviews Jos van Hest. Namen van optredende poëten worden later vermeld.

Het vertrouwde REURING Podium is in 2020 verhuisd naar De Sociëteit, Luttik Oudorp 78, Alkmaar. Eerste aflevering zaterdagmiddag 18 januari 16.00 uur met Hans F. Marijnissen, Walther Ligtvoet, en Gerard Beentjes.

Om de jaarwisseling te vieren nodigt Dichterspodium Beeldend gesproken met het schilderij "Feest" van Karin Luchtigheid uit tot haar bijeenkomst op 19 januari 2020, Hannie dankbaar passage 23, Amsterdam, vanaf 14.00 uur.

 

Meander op andere plaatsen

(ingestuurd door Gerrie Brust Bijmolt)

Heeft u ook een voorbeeld, fragment, foto, citaat waarin Meander terugkomt? Stuur het ons toe!

 

 

 

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten