LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 5 / 2 februari

2 feb, 2020

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Aan de rand van een lichaam van Merel van Slobbe (Inge Bak)

In de serie 'favorieten van Meandermedewerkers' drie van de favoriete gedichten van Hettie Marzak

Recensie van de bundel Geef me je taal. Dat ik je beter versta van Hilda de Windt Ayoubi (Hans Franse)

Interview met Merel van Slobbe, “Hoe geven we onszelf (en anderen) vorm?” (Alja Spaan)

Recensie van de bundel Sticky Drama van Dominique De Groen (Ivan Sacharov)

Gedichten van Rand Helawi

Ik in slam poetry, column van Jan Loogman

 

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

Overal poëzie, dat willen we zien. Nu nog cadeau van je boekverkoper het Poëziegeschenk ‘Nu’. Profiteer ervan voordat wellicht de hele poëzieweek wordt afgeschaft…En bekijk de nog resterende activiteiten, de poëzieweek duurt tot en met 5 februari!

In Nijmegen op de laatste dag van de Poëzieweek een Mensen Zeggen Dingen avond waarop je een fikse dosis komedie, rake poëzie, prachtige proza en schone klanken kan verwachten. Aanvang 20.30 uur, locatie Bibliotheek De Mariënburg.

In Perdu wordt de Poëzieweek afgesloten met de uitreiking van de - al eerder hier genoemde - Awaterpoëzieprijs 2019, het bekendmaken van de genomineerde 5 bundels voor de Grote Poëzieprijs en het onthullen van de top 1000 van De Gedichtenwedstrijd. Perdu zit op de Kloveniersburgwal 86, Amsterdam.

Nog in het kader van de Poëzieweek op zaterdagavond 8 februari een Grutte Gedichtejûn fom 20:00 uur in Marktzicht te Drachten.

In De Nieuwe Liefde: ‘Japan: van haiku tot heden’. Zondag 9 februari Da Costakade 102, Amsterdam, 16.00 uur.

Op dezelfde tijd kunt u in de kerk van Ruigoord weer naar ‘het Woord’ luisteren, nu met thema Hartje Winter. Een open microfoon waar elkeen maximaal 5 minuten zijn of haar gevoelens over hartje winter kan delen; gedicht, pantomime, lied, of sneeuwballendans, het staat u vrij. Voor pinda's en hartverwarming wordt gezorgd.

 

 

Meander op andere plaatsen

Persoonlijke aandacht in Bosbad de Meander (ingestuurd door Janine Jongsma)

Heeft u ook een voorbeeld, fragment, foto, citaat waarin Meander terugkomt? Stuur het ons toe!

 

 

 

 

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten