LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 19 / 10 mei

10 mei, 2020

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Al mijn kappers van Willem van Zadelhoff (Hans Franse)

Gedichten rond Bevrijdingsdag

Recensie van de bundel Onder de vogels van Dirk Kroon (Maurice Broere)

Interview met Dorien Dijkhuis, "Het is verwondering die me drijft" (Alja Spaan)

 

Recensie van de bundel De hazenklager van Paul Demets (Johan Reijmerink)

Gedichten voor Moeder

De schaar, column van Karel Wasch

Deze week op de site van Meander

"Bravogeroep en enthousiast gefluit", uit het interview met Frank van Pamelen, donderdag online!

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

Jérôme Gommers (interview met Meander, 28 mei a.s.) (Momentums laadklep), Jens Meijen (Xenomorf), Iduna Paalman (De grom uit de hond halen) en Laurine Verweijen (Gasthuis) zijn genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2020. De jury, bestaande uit Ernestine Comvalius, Lies Van Gasse en Dieuwertje Mertens selecteerden deze vier kanshebbers uit een recordaantal van dertig inzendingen. De winnaar wordt 26 juni bekendgemaakt.

Eerste nummer MUGzine nu verkrijgbaareen poëtisch mini-magazine, op papier maar vooral ook digitaal. Het eerste nummer werd inhoudelijk gevuld door de initiatiefnemers maar het is de bedoeling dat elk volgend nummer dichters en andere creatievelingen gevraagd worden om een bijdrage te leveren. Downloaden door op deze link te klikken, voor een papieren exemplaar graag een mail. MUGzine is een uitgave van Poetry Affairs en MUGbooks.

John Jansen van Galen praat in zijn maandelijkse poëzierubriek over gedichten over corona. Een fontein van opengesprongen dichtaders. Hij is niet onverdeeld gelukkig over het poëtisch gehalte.

Nieuwe tijden vragen om nieuwe initiatieven. Dichter Ruben van Gogh startte het project ‘Flessenpost’: “met uw € 15 of € 20 hoop ik te voorkomen dat ik genoodzaakt word speciale bijstand aan te vragen, en heeft u vier weken lang een dagelijks momentje cultuur in uw mailbox”. Misschien ook iets voor u?

Meander op andere plaatsen

 

Gevorderd, foto en gedicht (c) Ludo Bleys

Heeft u ook een voorbeeld, fragment, foto, citaat waarin Meander terugkomt? Stuur het ons toe!

 

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten