LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 45 / 6 december

6 dec, 2020

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel In fragment van Marc Eyck (Maurice Broere)

Gedichten van Stefaan Pauwels

Recensie van de bundel Big data van Anne Vegter (Peter Vermaat)

Poëzie is mijn levensader'. In de serie ‘gesprekken met Meandermedewerkers’ het dertigste gesprek, met Karel Wasch (Alja Spaan)

 

Recensie van de bundel Regels van Nele Buyst (Hettie Marzak)

Gedichten van Inge Boulonois

Daar ligt dat water, column van Jan Loogman

 

Deze week op de site van Meander

"Wanneer de inspiratie er is moet je aan de slag", uit het interview met Bert Bevers, donderdag online!

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

Sinterklaas vertrekt vandaag weer en als u hem gemist heeft, kunt u hem weer terugbrengen door Godfried Bomans te lezen, ironische cursiefjes die we in deze tijd best kunnen gebruiken. Ook 'roddels en zaken die niks met letterkunde te maken hebben' zijn nog actueel

Plint bestaat 40 jaar en verhoogt de feestvreugde met een geweldig salontafelboek: een overzicht van de mooiste Plint-combinaties van poëzie en beeldende kunst.
Maar waarom heet Plint Plint? Niemand die het echt weet. Het zou een term zijn uit de theaterwereld, maar een verwijzing daarnaar is nergens te vinden. Waarschijnlijk is het een afkorting. denkt Jos van Hest:
Poëtisch Laboratorium In Nieuwe Tekentaal
Proef Lyriek In Nederlandse Tongen
Parels Lezen Inderdaad Nooit Tevergeefs
Prikkelende Levensbron In Nuchtere Tovertuinen
Platform! Laadplaats! Ideeënrijk! Noodzaak! Taaltheater!

Nog tot en met 31 december kunt u meedoen aan De Gedichtenwedstrijd om zo eeuwig roem of het hoogste geldbedrag ter wereld voor één gedicht te vergaren. En hoewel de discussie of poëzie wel in een wedstrijd past een thema kan zijn voor aan de feestdis, spannend is het wel om mee te doen!

Er zijn weer 'beste boeken' lijstjes voor bij de kerstboom en tijdens de oudejaarsborrel. De beste poëzie leest u natuurlijk in Meander.

 

Herhaling oproep! 

We ontvangen van u graag uw eigen nieuwsjaarsgedachte. U kunt uw bijdrage – rechtstreeks in de mail of in een Word-bijlage – tot 25 december naar ons toesturen. Graag één gedicht van niet meer dan 40 regels, geschreven in het Nederlands. We zien er naar uit!

 

Poëzie op vreemde plekken

De tekst is geschreven in het dialect van de 'Hultendries' en is te bewonderen op de muur van de oude schuur van 'Het Laatste Huis', Poreistraat 4  te 2811 Mechelen (Hombeek). In deze 18 de eeuwse vroegere hoeve zijn ook ateliers voor kunstenaars gevestigd en achter de hoeve liggen een 75 volkstuintjes.
(Ingestuurd door Theo Slachmuylders)

Gezamenlijk op zoek naar Poëzie op vreemde plekken? Laat u inspireren door dit of deze en stuur ons uw vondst. We starten deze nieuwe serie volgende week!

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten