LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 22 / 12 mei

12 mei, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel De Vonk van Claude van de Berge (Johan Reijmerink)

Gedichten van Bauke Steenhuisen

Recensie van de bundel Voltooid landschap van Catharina Boer (Romain John van de Maele)

Uit de serie 'gesprekken met Meandermedewerkers' het twaalfde deel, Marten Janse, "de regie over je leven" (Yvonne Broekmans)

Recensie van de bundel De zee is een zij van Jan van meenen (Herbert Mouwen)

Gedichten van Lies Jo Vandenhende

Poëzie ervaren, kopen, lenen en lezen, een column over onderzoek binnen de poëzie, een niche binnen de literatuur (Wouter van Heiningen)

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

Nieuwsflits

De twee Drentse Dichteressen Delia Bremer en Ria Westerhuis hebben vele podia afgeschuimd met hun Drentse Erotische gedichten. Meer dan 1350 verkochte bundels Minnezinne met een eerste, tweede en derde druk glibberden door de vingers. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van deze bundel zal EijldersDichters op zondag 19 mei a.s. vanaf 15.00 uur een bijzonder podium zijn waarop de nieuwe bundel Minnezinne in Moerstaal gepresenteerd wordt. Erotische gedichten van meer dan 60 dichters in hun eigen moerstaal, dialect of stadstaal, werk uit alle provincies van Nederland maar ook Duitsland en België doen mee.

 

Het 50e Poetry International Festival opent op 13 juni a.s. groots met een theatraal poëziespektakel in de grote zaal van De Doelen: What happened to the future? presenteert alle 24 festivaldichters onder wie Marieke Lucas Rijneveld, Antjie Krog, Koleka Putuma, Patricia Lockwood, Rita Dove, Frank Báez, Raúl Zurita en Tom Lanoye en zwaait met hun zucht naar het verleden en inspiratie voor de toekomst de deuren van deze gouden festivaleditie wijd open. Het Metropole Orkest gaat unieke duetten aan met dichters als Mona Kareem en Kayo Chingonyi, de iconische sound van The Last Poets,founding fathers of hip-hop, linkt met een daverende klap de toekomst van toen aan die van nu.
Tot en met 16 juni zijn er allerlei festivalprogramma's.

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten