LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 14 / 5 april

5 apr, 2020

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Misantroop van Frédérique Spigt (Eric van Loo)

Recensie van de bundel Momentums laadklep van Jérôme Gommers (Peter Vermaat)

In de serie 'gesprekken met Meandermedewerkers' het vijfentwintigste gesprek, met Wouter van Heiningen "Een leven zonder poëzie is geen leven" (Alja Spaan)

 

Recensie van de bundel Waren we dieren van Dorien Dijkhuis (Hettie Marzak)

Gedichten Aurora Guds

Troosteres van de bedroefden, column van Jan Loogman

Deze week op de site van Meander

"Poëzie schrijven betekent voor mij betekenis geven, dan wel een zoektocht naar zingeving.", uit het interview met Willem Tjebbe Oostenbrink, donderdag online!

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

Lijfrente van Vrouwkje Tuinman won de Grote Poëzieprijs. Geen grootse uitreiking, geen toeters en bellen, maar een bekendmaking via de radio. Wie in Amsterdam woont kon de bundel in de bus krijgen volgens het Instagram-account van de uitgeverij.
In de jury o.a. Anna de Bruyckere, schrijver van poëzie, toneel, essays en verhalen; Babs Gons, schrijver, performer en stuwende kracht achter een flink aantal spoken word-initiatieven en Kila van der Starre, literatuurwetenschapper en poëziecriticus.

Het zaterdagse katern Letter&Geest van Trouw stopt in de zomer. Op welke wijze een alternatief wordt geboden is nog niet duidelijk.

Van alle uitgestelde literaire initiatieven is Poëzie In De Branding de eerste die verheugd meldt dat 'zij' doorgaat! en wel op 9 september. Tot 10 april a.s. kun je nog je bijdrage insturen.

De Haarlemse Dichtlijn stelt terecht dat je Hemelvaartsdag niet kunt verschuiven en dus gaat het Poëziefestival dit jaar niet door. Voor een volgend festival moet je je opnieuw aanmelden.

Dichters in de Prinsentuin verwacht nog steeds van 10 tot 12 juli haar dichters te kunnen ontvangen.

Op 17 april is het internationale haikudag. De nieuwe haiku verzamelbundel Om Niets Om Alles wordt gelanceerd. Hierin staan de mooiste Nederlandse haiku van de afgelopen veertig jaar. Heeft u haiku inspiratie? Doe dan mee met de nationale corona haiku wedstrijd.

Meer troost in deze tijd op de Volkskrant of gedichten.nl.

 

Meander op andere plaatsen

uit ‘Het mooiste Nederland’, het hoofdstuk ‘Het Hogeland, golvend en kronkelend Groninger land' (Monica Wesseling & Flip van Doorn, Thomas Rap 2017, ingestuurd door Mariet Lems)

Heeft u ook een voorbeeld, fragment, foto, citaat waarin Meander terugkomt? Stuur het ons toe!

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten