LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 39 / 25 oktober

25 okt, 2020

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Je zult me vinden in elk woord dat ik schrijf van Lamia Makaddam (Hettie Marzak)

Recensie van de bundel Het verdriet van de fluit van Saha Yasmine Amores (Geert Zomer)

Interview met Scott Rollins, "Schilderen met water" (Sander de Vaan)

 

Recensie van de bundel Vers gekruid van Inge Boulonois (Maurice Broere)

What's in a name, column van Hans Puper

 

Deze week op de site van Meander

"Het blijft bijzonder, het ogenblik dat je ergens door geraakt wordt en woorden vindt om daar uitdrukking aan te geven", uit het interview met Jabik Veenbaas donderdag online!

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Recensent worden bij Meander?

Iedere maand ontvangen wij een stroom aan nieuwe dichtbundels die in de recensierubriek besproken worden, drie keer per week plaatsen wij nieuwe besprekingen van bundels. Dit doen wij met een deskundig team van recensenten.

Bent u een groot poëzieliefhebber? Bent u in staat een onafhankelijk en goed beargumenteerd oordeel te geven over een dichtbundel? Schrijft u daarnaast in een heldere en aansprekende schrijfstijl? Dan zij wij op zoek naar u.

Wij zoeken recensenten die op vrijwillige basis, enthousiast en deskundig, één keer per maand een recensie aanleveren. U mag zelf kiezen uit ons aanbod welke dichtbundel u wilt recenseren. Besproken bundels mag de recensent toevoegen aan zijn of haar collectie. Bent u geïnteresseerd, dan kun u een mail sturen naar de redactie.

De redacteur beslist of uw recensie in aanmerking komt voor Meander, plaatsing kunnen wij dus niet garanderen.

 

Nieuwsflits

Had het Algemeen Dagblad een tekort aan recensenten?

De Grote Poëzieprijs is de belangrijkste poëzieprijs van het Nederlands taalgebied. Jaarlijks kent een deskundige jury de prijs toe aan de beste Nederlandstalige poëziebundel van het voorafgaande jaar. De jury die de prijs uitreikt in juni 2021 is nu bekend.

 

Meander op andere plaatsen

In Vlaanderen heb je de band Meander die kleinkunst brengt en vorig jaar op een gedeelde derde plaats eindigde in de Nekka Muziekwedstrijd. Ook op Facebook te vinden! (ingestuurd door Gust Peeters)

Heere Heeresma jr heeft een serie korte reportages gemaakt: loflied op de langzaamloper. Dit zijn schepen met een - vaak oude - dieselmotor met een laag toerental. Een van de films betreft het schip 'de Meander'. (ingestuurd door Ben Hoogland)

Voor de komende weken hebben wij genoeg bijdragen voor deze rubriek. We zijn erg blij met uw enthousiasme en geven u een seintje wanneer u weer kunt insturen!

 

 

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten