LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 9 / 25 februari

25 feb, 2024

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel De overkant van de tijd / Op de valreep van Lucienne Stassaert (Marc Bruynseraede)

Recensie van de bundel De lijkwade van de wind van Luc Vanhie (Tom Veys)

Poëzie is voor mij ademhalen’. Interview Gerry van der Linden (Cora de Vos)

Recensie van de bundel over het werkelijkheidsgehalte van de werkelijk van Erik Bindervoet (Marc Bruynseraede)

Gedichten Elise Vos

‘de moeheid in een bootje roeit langs geweldige steden die drijven ieder een eiland langs de kust van het gefantazeerde intellect’.
Column van Pieter Sierdsma

            

 


Deze week op de site van Meander

‘bij poëzie voelt het alsof je meer ruimte hebt dan bij proza.’. Een interview met Liesbeth Huijerdonderdag online!

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

Nieuwsflits

Genomineerd voor de Herman de Coninckprijs zijn de bundels Sunset Industries van Jens Meijen, Tijgerbrood van Ruth Lasters, Nu we er toch zijn van Erwin Hurenkamp, Indolente van Dewi de Nijs Bik, Handleiding voor ontheemden van Robin Block en is daar iemand van Micha Hamel.

Dichter Henk Puister ontvangt de K. ter Laanprijs, de belangrijkste literaire prijs in het Groninger taalgebied. Puister schrijft volgens de jury al meer dan 40 jaar ’toegankelijk werk dat een op het eerste gezicht gemakkelijk te missen diepgang heeft.’

Vanmiddag Op de zeepkist, open mic voor woordkunst, het maandelijks evenement van Granate, vanaf 15.00 uur. Rennen dus naar de Chasséstraat 91, Amsterdam.

Donderdag 29 februari landt voor de tweede keer Ballonnenvrees in Het Maanlicht, Mechelen, met alweer een mooie line-up oa net Alec Lamberts, Leen Verheyen en Norbert de Beule. Van 20.30-22.30 uur.

Op 7 maart is er weer een leesgroep Moderne Nederlandse Poëzie onder leiding van Jos van Hest in Zeist, georganiseerd door de Volksuniversiteit van KunstenHuis Idea.


In de nieuwe Poëziepodcast, aflevering 88, gaat Daan Doesborgh in gesprek met Sasje Janssen over Chen Yuhong, of je een gedicht moet kunnen begrijpen en dat een dichter soms tot wel een jaar af moet kicken van een bundel.

-
Readymades

Werkverkeer

Al die bundels die zo wanhopig op zoek zijn naar oogcontact.

(Bord geplaatst met projectsubsidie van het Nederlands Letterenfonds.)

© Jos van Hest


Meanderen

We zijn weer terug met onze serie Meanderen. Rolluf van Laar vond in de autobiografie Easily Slip into Another World (met hulp van Brent Hayes Edwards) van de componist en saxofonist Henry Threadgill (*1944) op blz.163:

'Zo is het rustig, zo meandert er van alles en nog wat.'

Meedoen? Stuur ons uw bijdrage.

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten