‘Het is wellicht zelfs de enige rechtvaardiging voor het bestaan van de kunstenaar, het doorgeven van de kunst. ‘

‘Ontleed mij tot ik weet waarvan jij bent gemaakt’ is een regel van dichter Gijs ter Haar, want ‘als niemand je snapt weet je niets te delen’ en delen wil hij in de breedst mogelijke zin. ‘Het is wellicht zelfs de enige rechtvaardiging voor het bestaan van de kunstenaar.’ Poëzie was de trigger die hij op nodig had – dat zou best eens voor ons allemaal kunnen gelden.

Lees verder

“We zitten steeds met de beperking gevangen te zijn in onze eigen doder: ons vlees, dat onderworpen is aan tijd en ruimte”

Je onthecht voelen vormt voor Marijke Van Thielen de ideale basis om te schrijven en ze heeft alle reden tot dat gevoel. Wij mogen, als we dat willen, doorgaan zo lang mogelijk te genieten van het behaaglijk zelfbedrog, zij is oprecht in het veelal nihilistisch en feministisch beschrijven van elke herinnering. De vrouwelijke beleving van seksualiteit speelt daarin een grote rol.

Lees verder

“Ik wil treffen door eenvoud” 

Het werk van Femke Vindevogel is een reflectie van haar leven en interesses van het moment. Als het leven verandert, zal haar werk mee evolueren. Ze uit zich in muziek, tekenen en schrijven en heeft dat allemaal nodig om zich compleet te voelen, rusteloos wordt ze als ze niet schrijven kan. Talent drijft altijd boven, kijk maar naar haar!

Lees verder