LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 18 / 14 april

14 apr, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Een kamer met een tafel en schrijfgerei van Ivo van Strijtem (Paul Roelofsen)

Gedichten van Joris Iven

Recensie van de bundel Het vermoeden van Witten van Henk Ester (Ivan Sacharov)

Interview met Coenraedt van Meerenburgh, "Techniek is geen doel op zichzelf maar wel de basis (Inge Boulonois)

De vierde Poëzie Kort van 2019!

In de vierde Poëzie Kort van 2019 recensies van de bundels Het onzegbare gezegd van Will van Sebille (Eric van Loo), Soldaten van Jos van Daanen (Hans Puper), De man waarmee iets was. Een herinnering van Theodoor Brumming (Levity Peters) en Niet het krassen van de kraai van A.H.J. Dautzenberg (Eric van Loo)

Gedichten van Jan M. Meier

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

Op 7 april j.l. won Charlotte Van den Broeck voor haar bundel Nachtroer de 9e Paul Snoekprijs.

Na de succesvolle straatpoëziewandelingen die Tim van den Hoed van De Utrechtse Boekenbar en Kila van der Starre (Universiteit Utrecht) in 2018 werd besloten om ook voor 2019 zonnige poëzieplannen te maken! Ook een straatpoëziefietstocht is uitgestippeld!
Op de site Straatpoezie.nl kan iedereen voorbeelden aanmelden van gedichten die dag en nacht te lezen zijn in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen. Het is de eerste keer dat er structureel een inventarisatie wordt gemaakt van de straatpoëzie in de Lage Landen.
Ondertussen staan er meer dan 2.000 gedichten op de kaart! De database geeft ontzettend veel informatie over het fenomeen ‘straatpoëzie’ en de individuele voorbeelden. Waar zijn de meeste straatgedichten te lezen? En welke dichter komt het vaakst voor in onze openbare ruimte?
De volgende tochten zijn op zondag 19 mei of 30 juni.

Je kunt nog meedoen aan het beroemde, altijd zonnige, poëziefestival van de Haarlemse Dichtlijn op Hemelvaartsdag. Op 3 mei sluit de inschrijfperiode, of eerder, zodra de honderdste deelnemer zich heeft aangemeld! Of kom een keer luisteren bij het Open Podium, bijvoorbeeld op 23 april a.s.! Dichters en publiek van harte welkom!

 

Rob de Vos-prijs 2019 

Via de button op onze site kun je alles lezen over de wedstrijd en mee doen! Als thema is gekozen voor een strofe uit de bundel Slordig met geluk van Menno Wigman. De inschrijving opent morgen, 15 april!

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten