LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 30 / 07 juli

7 jul, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel De Hollandse reis van Louis Aragon (Johan Reijmerink)

In de serie 'favorieten van Meandermedewerkers' de drie lievelingsgedichten van Alja Spaan

Recensie van de bundel Verhalen van de zandloper van Guy Commerman (Marc Bruynseraede)

Interview met Ralf Thenior, "Een klein, flikkerend licht in de duisternis" (Sander de Vaan)

Recensie van de bundel Al het waaien van de wereld van Alex Roeka (Hans Franse)

In de serie 'favorieten van Meandermedewerkers' de drie lievelingsgedichten van Lennert Ras

Ik adem niet, ik zingcolumn van Jan Loogman

 

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflitsen

Voor de deur van Poëziecentrum het énige “Poëzieterras” van Gent en omstreken tijdens de Gentse Feesten! In samenwerking met Mensen Zeggen Dingen / Humus vzw en met trouwe partner Poemtata is er een mooi, artistiek programma op het terras en in Poëziecentrum.
Dit jaar is meer dan ooit ingezet op een mooie aankleding, met tekst in de publieke ruimte. Met behulp van diverse dichters is het terras aangekleed en zelfs aan de toiletdeuren hangt poëzie! De Gentse Feesten zijn gestart op 5 juli j.l.!

De Stad Oostende organiseert in 2019-2020 de elfde editie van de Poëziewedstrijd.
Ben je er een krak in om je meest intense gevoelens en diepste gedachten in prachtige zinnen op papier te zetten? Of is een tussendoorverhaaltje meer je ding? Laat de woorden vloeien, je klavier rammelen of je pen spetteren en neem deel aan de elfde editie van de poëziewedstrijd van Stad Oostende. Tot 1 oktober 2019 kan iedereen één of twee ongepubliceerde Nederlandstalige gedichten - met een maximale lengte van een A4-pagina - bezorgen aan de dienst Cultuur. Misschien vervoeg jij hiermee het rijtje winnaars van de voorgaande jaren, waaronder Bianca Boer, Wout Waanders, Erwin Steyaert en Paul Rigolle. Bovendien ontvangt de laureaat 3.000 euro, de tweede en de derde prijs bedragen respectievelijk 1.500 euro en 750 euro. De uitreiking vindt plaats in januari 2020.

De Nederlandse site Bookaroo.nl wil de lokale boekhandel redden van online-reuzen als Bol.com en Amazon, met een gezamenlijke webshop waarbij de lokale winkel de boeken levert.
Voor de boekenliefhebber gaat er niks boven de plaatselijke boekhandel. En toch moet de ene na de andere boekwinkel zijn deuren sluiten, omdat mensen steeds meer online bestellen. Zo daalde het aantal boekhandels in Nederland vorig jaar met 3 procent terwijl de online boekverkopen met 10 procent stegen, vooral bij de grote webwinkels.
Dat vonden Das Mag-uitgevers Toine Donk en Daniël van der Meer zonde, en dus bedachten zij Bookaroo.nl. De site biedt hetzelfde gemak als bestellen bij de grote webwinkels: een ruim assortiment, makkelijk bestellen en snel een boek in huis.

De VPRO stopt in 2020 Boeken. Er komt een nieuw programma op de zaterdagavond met muziek, films, andere kunstvormen en boeken.

 

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten