LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 39 / 29 september

29 sep, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Alle gedichten van Frank Koenegracht (Kamiel Choi)

Gedichten van Inge Boulonois

Recensie van de bundel De minderweter van Pieter de Bruijn Kops (Hans Puper)

Interview met Marijke Van Thielen, “We zitten steeds met de beperking gevangen te zijn in onze eigen doder: ons vlees, dat onderworpen is aan tijd en ruimte” (Sacha Landkroon)

In de negende Poëzie Kort van 2019 recensies van de bundels Baah baaah krakschaap/De P van winterslaap van Martijn Benders (Maurice Broere), op de rand van het zwijgen van Akim A.J. Willems (Eric van Loo) en Landschap van mijn zijn van Sjaak Klaver (Lennert Ras)

Gedichten van Dick Roggen

De angst voor natte voeten, oftewel: poëzie die staat als een kluiscolumn van Rogier de Jong

 

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

 

Nieuwsflits

De Constantijn Huygens-prijs gaat dit jaar naar Vlaamse schrijver Stefan Hertmans. Dat werd bekendgemaakt in het NTR-radioprogramma Kunststof.
Hertmans ontvangt de prijs voor zijn gehele oeuvre. De Huygens-prijs is een van de literaire prijzen die de Jan Campert-Stichting namens de gemeente Den Haag uitreikt.
Hertmans wordt door de jury geroemd om zijn veelzijdige oeuvre: hij schreef poëzie, essays, romans, theater. Zijn werk werd veelvuldig genomineerd en bekroond  met literaire prijzen. Volgens de jury is Hertmans in staat om te schrijven ‘zonder clichés’.
Aan de Constantijn Huygens-prijs is een bedrag van 12.000 euro verbonden. Dichter Hans Tentije won de prijs in 2017.

Oktober is de Maand van de Geschiedenis, het grootste geschiedenisevenement van Nederland. Samen met 35 partnerorganisaties en meer dan duizend culturele instellingen, boekhandels en bibliotheken wordt geschiedenis onder de aandacht bij miljoenen Nederlanders gebracht. Op de site een uitgebreide agenda en toelichting.

Feest der Poezie doet dat op zijn eigen manier. Drie  fatale vrouwen en een kopje kleiner gemaakte mannen behandelen ze met muziek, beeldende kunst en voordracht bij het Pianola Museum te Amsterdam op zaterdagavond 5 oktober.

 

 

Meander op andere plaatsen

Meander, ingestuurd door Hans Puper

Een nieuwe rubriek: Heeft u ook een voorbeeld, fragment, foto, citaat waarin Meander terugkomt? Stuur het ons toe!

 

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten