LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 37 / 15 september

15 sep, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Intermezzo van Lucienne Stassaert (Eric van Loo)

Gedichten van Hans F. Marijnissen

Recensie van de bundel Warhoofds leerdichten van Alain Delmotte (Marc Bruynseraede)

In de serie 'gesprekken met Meandermedewerkers' het vijftiende gesprek, met Ivan Sacharov, 'poëzie is van onschatbare waarde'(Alja Spaan)

Recensie van de bundel De mooiste gedichten van de wereld van Poetry International (Ernst Jan Peters)

In de serie 'favorieten van Meandermedewerkers' de drie lievelingsgedichten van Kamiel Choi

Een dichter als economische motor, column van Hans Franse

 

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

 

Nieuwsflits

De Frans Vogel Poëzieprijs 2019 is toegekend aan Dominique De Groen (1991). Dat heeft het bestuur van de Frans Vogel Stichting vandaag bekendgemaakt.
De Groen die twee bundels uitbracht (Shop Girl (2017) en Sticky Drama (2019)), is de opvolger van Lilian Zielstra. De Frans Vogel Poëzieprijs is in 2017 opgezet als een tweejaarlijkse prijs voor jonge Nederlandstalige dichters.

 

Werk en leven van de dichter Hendrik Marsman (1899-1940) zijn het onderwerp van een online-tentoonstelling op de site van het Literatuurmuseum in Den Haag.
De door Daan Cartens samengestelde tentoonstelling heet Dichter van een stervende tijd. Het duurt ongeveer een halfuur om de rijk-geïllustreerde expositie al scrollend te bekijken en alle teksten te lezen.
Stichting Spleen presenteert Denkend aan Marsman op 26 oktober bij Reuring in Alkmaar, een datum om alvast te noteren. In de bundel reflecteren achtenzeventig dichters op Herinnering aan Holland. De bundel werd in juni in Eindhoven al gepresenteerd en is te koop voor € 17,50 (tijdens de presentaties voor € 12,--)
Tussen de deelnemende dichters aan dit project zitten een aantal Meandermedewerkers en verder oa: Willem Thies, Julius Dreyfsandt Zu Schlamm, Bas Jongenelen, Jeanine Hoedemakers, Kees Godefrooij, Enno Paulusma, Frans Terken, Hans F. Marijnissen, Jolies Heij en Nafiss Nia.

Om bij datzelfde Reuring te blijven: Meandermedewerker Paul Roelofsen wordt in de aflevering van 28 september a.s. in het zonnetje gezet. Hij presenteert daar zijn nieuwste bundel Een bloembed, een bloedbad

 

 

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten