LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 9 / 1 maart

1 mrt, 2020

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Gezondheid! van Lévi Weemoedt (Eric van Loo)

Gedichten van Rogier de Jong

Recensie van de bundel Grenstekens van Scott Rollins (Geert Zomer)

Interview met Annelie David, "Taal staat niet los van emotie of gevoel of überhaupt zintuiglijkheid. Integendeel: taal begint daarmee." (Alja Spaan)

 

Recensie van de bundel Nederland in stukken van Maarten van der Graaff (Levity Peters)

Gedichten van Leen Verheyen

Het peloton der dichters, column van Jan Loogman

Deze week op de site van Meander

"Het is handig dat ik een bepaalde afwijking heb", uit het interview met Alja Spaan, donderdag online!

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

NRC Handelsblad heeft 101 Nieuwe Talenten binnen de cultuur aangewezen, daarvan komen er 10 uit het literaire veld waarvan er in ieder geval 4 de dichtkunst beoefenen: Pelumi Adejumo, Esmé van den Boom, Nadia de Vries en Roelof ten Napel.

Onder de noemer Prijs de Poëzie worden op 21 maart meerdere poëzieprijzen uitgereikt: De Grote Poëzieprijs – sinds 2019 de opvolger van de VSB Poëzieprijs - en de prijzen van De Gedichtenwedstrijd, voorheen de Turing Gedichtenwedstrijd. Met de prijs voor de beste bundel en de prijs voor het beste ingezonden gedicht van het jaar geeft Prijs de Poëzie 2020 een actueel beeld van geschreven poëzie in het Nederlands taalgebied.
De top 100 van De Gedichtenwedstrijd staat vanaf 17 maart online. De bundel met daarin de top 100, uitgegeven door het Poëziecentrum Gent, gaat vanaf 21 maart in de verkoop en heet Een geluk als nieuwe wijn geschonken.

Poezie in de Branding – Bergen aan Zee: Voor de 19e keer staan er in mei 2020 palen met gedichten aan de vloedlijn, mede dankzij de ondersteuning van de Gemeente Bergen en het Adriaan Roland Holstfonds. Dichters worden uitgenodigd werk in te sturen rond het thema NOORD-ZUID-VERBINDING. Dat kan hier tot 10 april en in twee categoriën: tot en met 19 jaar / alle leeftijden daarboven.

En om in die sfeer te blijven en alvast de zon te proeven op je huid:
Juni is kunstmaand op Texel. Gedichten daar die maand van Denise Kamp, Margreet Schouwenaar, Theo Olthuis, Hilde Slooff, Joris Brussel en Rob Komen.

 

Meander op andere plaatsen

Meander als galerie en kunstuitleen (ingestuurd door Janine Jongsma)

Heeft u ook een voorbeeld, fragment, foto, citaat waarin Meander terugkomt? Stuur het ons toe!

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten