De favorieten van Hettie Marzak

In de serie “favorieten van Meandermedewerkers” presenteert Hettie Marzak drie van haar favoriete gedichten. Zij koos voor werk van de dichters Maria Vasalis, Czeslaw Milosz en Jan Eijkelboom.

Lees verder

Ludo Bleys

De ervaringen van dichter Ludo Bleys als vrijwilliger in de palliatieve thuiszorg en als voogd van niet-begeleide minderjarige vluchtelingen zijn sterk aanwezig in zijn – reeds uitverkochte – debuutbundel Link. In zijn nieuwe gedichten raadt hij ons aan “teken geen horizon: een streep door je blikveld” maar “verbeeld wat nog niet bestaat”.

Lees verder

De favorieten van Inge Bak

In de serie “favorieten van Meandermedewerkers” presenteert recensent Inge Bak haar drie lievelingsgedichten. Zij koos voor werk van de dichters Ingrid Jonker, Menno Wigman en Maria Barnas.

Lees verder

Johanna Geels

Drie gedichten van dichter, schrijver en columnist Johanna Geels uit haar komende dichtbundel Planeetversterkers. Haar werk wordt beschouwend, cryptisch, verrassend en zinnelijk genoemd. Hier “komt alles samen op wegen zo breed dat niemand in de weg struikelt of verdwaalt”. Voorjaar 2020 verschijnt ook haar debuutroman.

Lees verder

De favorieten van Ernst Jan Peters

In de serie “favorieten van Meandermedewerkers” presenteert Ernst Jan Peters zijn drie lievelingsgedichten. Hij koos voor werk van de dichters Ester Naomi Perquin, Anneke Brassinga en Johanna Geels.

Lees verder