Rob de Vos-prijs 2021 – Juryrapport

De poëziewedstrijd van Meander voor de Rob de Vos-prijs 2021 liep van 1 april t/m 30 september. De winnaars zijn bekend en ook de gedichten met een eervolle vermelding hebben een publicatie gekregen. Vandaag sluiten we af met juryrapport en geven we een kijkje achter de schermen.

Lees verder

Rob de Vos-prijs 2021 Eervolle vermeldingen (II)

De laatste drie dichters met hun werk stellen zich vandaag voor. Ook zij werden genomineerd en kregen een eervolle vermelding bij onze poëziewedstrijd. Drie verschillende sterke gedichten die indruk maakte op de jury. Laat u verrassen en lees het vakkundige commentaar van onze jury.

Lees verder

Rob de Vos-prijs 2021 Eervolle vermeldingen (I)

Nu de winnaars bekend zijn van de Rob de Vos-prijs 2021, is het tijd om de overige genomineerde gedichten onder de loep te nemen. Vandaag stellen wij de eerste vier dichters aan u voor, vrijdag de laatste drie. Hoe poëtisch gingen zij om met het thema, wat was hun insteek? De jury gaf hun gedicht een eervolle vermelding en dat was met goede reden. Lees hun commentaar op de gedichten.

Lees verder

Rob de Vos-prijs 2021

De winnaar van de Rob de Vos-prijs 2021 is Nicolas Van Herck (1986) uit Antwerpen! De 7-koppige jury gaf zijn gedicht ‘Het park’ de hoogste score en bekroont het met de eerste prijs. Hij ontvangt de Rob de Vos-trofee en honderd euro. De tweede prijs is gewonnen door Hein Walter (1962). De derde prijs gaat postuum naar Frank Van Den Houte (1960 -2021). Lees hier de drie winnende gedichten van dit jaar en maak kennis met de dichters.

Lees verder

Poëziewedstrijd Rob de Vos-prijs 2021

Poëziewedstrijden zijn razend populair en niet zonder reden. Zelfs dichters die wedstrijden in de poëzie vervloeken, laten zich verleiden om een gedicht in te sturen. En wij weten wel waarom, daarom is onze Rob de Vos-prijs ook populair. Je kunt de hele zomer nog meedoen. Er zijn mooi prijzen te winnen, maar draait het daar ook om?

Lees verder