LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 42 / 20 oktober

20 okt, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Massastrandingen van Moya De Feyter (Herbert Mouwen)

Gedichten van Johanna Kruit

Recensie van de bundel Lijfrente van Vrouwkje Tuinman (Ernst Jan Peters)

Interview met Gijs ter Haar, ‘Het is wellicht zelfs de enige rechtvaardiging voor het bestaan van de kunstenaar, het doorgeven van de kunst.‘ (Sacha Landkroon/Alja Spaan)

Recensie van de bundel Stilstaand leeft alles hier. Een keuze uit de gedichten door Alfred Schaffer van H.H. ter Balkt (Peter J.R. Vermaat)

Klassieker 234, een bespreking van De sidderrog van N.E.M. Pareau (Pieter M. van Sterkenburg).

U krijgt deze klassieker van ons apart toegestuurd in de Klassieker Nieuwsbrief.

Die rare taal, column Hans Franse

 

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

 

Nieuwsflits

Heeft u vandaag nog niets in de agenda staan, hol dan naar de feestelijke presentatie van het nieuwe nummer van poëzietijdschrift Het Liegend Konijn. Vanaf 17.00 uur bent u namens uitgeverij Polis en boekhandel Bosch en de Jong van harte welkom.
Een tiental dichters uit dit nummer waaronder Eelkje Christine Bosch zal hun nieuwe werk voordragen; een uniek programma! Geen ingewikkelde omlijsting, maar pure poëzie. Toegang is gratis.
Die zondag is in Rotterdam ook een poëzie-editie van Frontaal Podium aan de gang.

Op de site van Het Heen- en Weerschap kondigt Vic van de Reijt een nieuwe prijs aan die op 31 oktober tijdens de Drs. P Landdag uitgereikt zal worden: De Drs. P Trofee. De prijs is bestemd voor auteurs en kunstenaars die zich op buitengewoon oorspronkelijke en humoristische wijze van de Nederlandse taal bedienen en die derhalve nooit in aanmerking komen voor de officiële prijzen.
De prijs wordt elk jaar meer waard. In 2019 krijgt de winnaar 2019 euro. De winnaar van volgend jaar krijgt maar liefst 1 euro meer.

De Vereniging Haiku Kring Nederland is in 1980 opgericht en viert in het jaar 2020 haar 40-jarig bestaan. De Kring is opgericht voor liefhebbers van haiku en tanka en daaraan verwante poëzie en prozavormen. Samen met het Haiku-centrum Vlaanderen geeft de Haiku Kring Nederland het tijdschrift Vuursteen uit.
Het jubileumfeest strekt zich over het hele jaar 2020 uit met verschillende evenementen. Om alvast te noteren: een Internationale Haikudag op 17 april met presentatie van de HaikuJubileumbundel.

Meander op Facebook

De Facebookpagina 'Meander Redactie' bestond al meer dan tien jaar. Omdat slechts twee van de huidige medewerkers berichten konden plaatsen, en wij sinds het wegvallen van Rob de Vos niet over de mogelijkheden beschikten nieuwe Facebook-redacteuren te autoriseren, lanceerden we een nieuwe Facebookpagina onder de vanzelfsprekende naam: Meander Poëzie.
Binnenkort verschijnen er geen berichten meer op Meander Redactie. Daarom roepen we alle Facebookgebruikers op, om zich op de nieuwe pagina Meander Poëzie als volger aan te melden.

NB er circuleren nogal wat namen die op ‘Meander Poëzie’ lijken. Let dus goed op voor je op volgen klikt. ‘Meander Poëzie’ is herkenbaar aan de vertrouwde ‘M’ in het logo en de profielfoto met liggende boeken.


Meander op andere plaatsen

uit: A girl is a half-formed thing van Eimear McBride (Overamstel, 2015)
ingestuurd door Alja Spaan

Heeft u ook een voorbeeld, fragment, foto, citaat waarin Meander terugkomt? Stuur het ons toe!

 

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten