LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 49 / 8 december

8 dec, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel De schrijver is een alleenstaande moeder van Hagar Peeters (Eric van Loo)

Gedichten van Anja Sligter

Recensie van de bundel Godface van Asha Karami (Hans Puper)

Interview met Pieter Boskma, "Een zelfgemaakt fundament onder mijn bestaan" (Marten Janse)

Recensie van de bundel Het verlangen van de zee van Chris Marmenout (Peter J.R. Vermaat)

Gedichten van Koen Vlerick

Dagboek van een redacteur (6), column van Eric van Loo

 

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

De papieren versie van Extaze verdwijnt en in plaats daarvan zal de aandacht verschoven worden naar de site. Die wordt vernieuwd, er komen een viertal nieuwsbrieven per jaar en een special op papier waarin de beste bijdragen van het jaar verzameld zijn. Deze opzet biedt de vernieuwde redactie de mogelijkheid om dynamischer te zijn dan met het papieren blad mogelijk was. De oorspronkelijke Extaze-visie zal hierbij hoog in het vaandel worden gehouden: kwaliteit, ruimte voor nieuw talent, een beschouwelijke benadering en een zoeken naar andere invalshoeken dan die men al dagelijks voorgeschoteld krijgt via diverse media. Daarnaast zal de Extaze-reeks met korte verhalen of romans van debutanten worden voortgezet en zelfs worden uitgebreid met een reeks voor essays, eveneens van schrijvers die niet eerder zijn gepubliceerd.

In 2021 stopt de CPNB met het Poëziegeschenk. Dat staat te lezen in het interview met Eveline Aendekerk in de NRC. Aanleiding voor het interview zijn de alarmerende cijfers uit het Pisa-onderzoek naar leesvaardigheid van Nederlandse jongeren.
Niet het boek, maar de lezer staat centraal. Er komt bijvoorbeeld een samenwerking met de online leescommunity Hebban.nl, dat maandelijks een half miljoen bezoekers trekt. Daarnaast zet de CPNB meer in op ‘sterke merken’ als de Kinderboekenweek en de Boekenweek, en komt er vijf keer per jaar een nieuwe cadeaucampagne, die bedoeld is om mensen die een cadeau zoeken te laten kiezen voor het boek. Influencers als rapper Sef, Yvette van Boven of Rutger Bregman prijzen een boek aan onder de noemer ‘geef meer met een boek’.

 

 

Meander op andere plaatsen

Als Meander Magazine proberen we met onze tijd mee te gaan of haar voor te zijn, maar deze Meander blikt terug. Ingestuurd door Janine Jongsma.

Heeft u ook een voorbeeld, fragment, foto, citaat waarin Meander terugkomt?
Stuur het ons toe!

 

 

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten