LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 44 / 29 november

29 nov, 2020

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Het failliet van Arnoud van Adrichem (Peter Vermaat)

Gedichten van Jan van Peer

In de zesde en laatste Poëzie Kort van dit jaar recensies van vijf bundels: Zwemlessen voor later, Klimaatdichters (Janine Jongsma), Het Liegend Konijn 2020 / 2, (redactie) Jozef Deleu (Hans Puper), Zuurstof van Adriana Ivanova (Janine Jongsma). De gedichten voor Marinette van Roger De Neef (Marc Bruynseraede) en Lichtvoetig IVTaalpodium Emmen (Janine Jongsma).

Interview (2) met Tsead Bruinja, "Wat kun je leren van dichter en docent Tsead Bruinja" (Mirthe Smeets)

 

Recensie van de bundel Voor permanente bewoning van Anna de Bruyckere (Herbert Mouwen)

Jury rapport Rob de Vos-prijs - Poëziewedstrijd Meander 2020

Zelfportret van de dichter als wortel, column van Rogier de Jong

 

Deze week op de site van Meander

"Poëzie is mijn levensader", uit het interview met Karel Wasch, donderdag online!

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflits

Amsterdammers in aktie tot behoud van hun buurtbibliotheek!

Inspiratie en poëzie, een voorbeeld.

In het nieuwe jaar valt de poëzieweek van 28 januari tot 3 februari. Thema dit jaar is Samen. Het poëziegeschenk wordt geschreven door Maud Vanhauwaert en Rodaan Al Galidi.

 

Oproep! 

Voor het nieuwe jaar geven we elkaar altijd de beste wensen, een overzicht van onze voornemens, een sombere overweging van ons bestedingsgedrag of een inkijkje in onze diepste verlangens, al dan niet aangemoedigd door klinkende glazen en oliebollen van twijfelachtige structuur. Dat kan beter, anders in ieder geval. Juist dit wel heel bijzondere, ingrijpende, rare jaar vraagt om weloverwogen woorden, peilloze observaties, sturende conclusies en vooral veel warmte, verbinding en ondersteuning. We ontvangen van u graag troost in versvorm zodat de redactie tussen de reeds naalden verliezende kerstbomen een liefdevolle keuze kan maken die we de gehele maand januari aan u willen laten lezen. U kunt uw bijdrage – rechtstreeks in de mail of in een Word-bijlage – tot 25 december naar ons toesturen. Graag één gedicht van niet meer dan 40 regels, geschreven in het Nederlands. We zien er naar uit!

 

Laatste keer Meander op een andere plaats

uit De correcties, Jonathan Franzen (ingestuurd door Alja Spaan)

Gezamenlijk op zoek naar Poëzie op vreemde plekken? Laat u inspireren door dit of deze en stuur ons uw vondst. We starten deze nieuwe serie volgende week!

 

Veel leesplezier! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten