LITERAIR E-MAGAZINE VOOR NEDERLANDSTALIGE POËZIE

Nieuwsbrief 2 / 23 december 2018

11 apr, 2019

De afgelopen week op de site van Meander

Recensie van de bundel Naar het gras van Bernard Dewulf (Romain John van de Maele)

Gedichten van Kees Godefrooij

Recensie van de bundel Een jaar is vier kwartaal in tweeënvijftig lichte gedichten van Bert van den Helder (Inge Boulonois)

Interview met Koen Stassijns, 'het woord is zwak geworden' (Alja Spaan)

Recensie van de bundel Grondgebied van Roger de Neef (Maurice Broere)

Gedichten van Willem Tjebbe Oostenbrink in het Westerkwartiers (West-Gronings) en in het Nederlands

Op de homepage vindt u altijd een verwijzing naar het nieuwste bericht. Voor eerdere berichten: klik op de pijltjes.

 

Nieuwsflitsen

Van 28 november tot en met 17 december kon je stemmen op de achttien genomineerde woorden voor het Van Dale Woord van het Jaar 2018. Wat werd het woord van het jaar?
Tal van bekende dichters in de 2e ronde van de 10e Turing. In totaal werden er 7155 gedichten ingezonden, beduidend minder dan in de eerste jaren. 81% daarvan komt uit Nederland, 17% uit België en 2% uit overige landen. Half januari wordt bekend wie er naar de 1e ronde gaan, 6 februari wie er gewonnen heeft.

Bericht van de penningmeester

De afgelopen zes maanden is heel hard gewerkt om Meandermagazine te laten voortbestaan. De website heeft een nieuw uiterlijk en er wordt elke dag een nieuw artikel gepubliceerd. Sinds vorige week ontvangen alle abonnees ook de nieuwsbrief en de klassiekerbrief weer. Ondertussen wordt nog gewerkt aan het behoud van het archief dat meer dan twintig jaar Nederlandstalige poëziegeschiedenis herbergt.

Meander is een vrijwilligersorganisatie. Iedereen verricht zijn/haar taken om niet. Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties.

Wilt u Meander steunen? Klik dan op de Donatieknop op de homepage van Meandermagazine. Uw donatie wordt daarna verder afgehandeld door Mollie Payments. Stichting Literatuursite Meander heeft een ANBI-status, wat inhoudt dat uw gift meetelt voor de giftenaftrek van de inkomstenbelasting.

Hartelijk dank voor uw steun.

 

Veel leesplezier en fijne feestdagen! 

Meandermagazine is gratis voor lezers, maar kost de makers wel geld. Om de onkosten te kunnen dragen, zijn wij afhankelijk van donaties. Wilt u ons steunen? Ga dan naar meandermagazine.nl en klik op de donatieknop. Onze dank is groot.

     Andere berichten